Plommegrøt

På denne tiden av året er det mange heldige som har nydelige modne plommer i hagen sin. Jeg var så heldig å fikk en pose nydelige plommer av min samboers foreldre, og da måtte jeg jo lage plommegrøt servert med melk og sukker på, som er en av mine favoritter 🙂 Konsistensen og smaken er bare helt i min gate. Så har du noen plommer i hagen du ikke vet hva du skal bruke til så kan du jo teste ut plommegrøt (eller sende de til meg) 🙂 Denne oppskriften gir  4-5 porsjoner, jeg spiste alt selv, det skal jeg innrømme, dog i to omganger 😛 

1

2

IMG_8829

IMG_8834

Plommegrøt

Prep Tid 10 minutes
Cook Time 12 minutes
Total Time 25 minutes
Servings 5
Author Spiselise.no

Du trenger

  • 500 gram plommer uten sten
  • 4-5 dl vann
  • 200 gram sukker
  • 2 ss potetmel

Slik gjør du

  1. Ta ut stenen av plommene å ha dem over i en gryte
  2. Ha vann over plommene, vannet skal dekke så vidt over plommene
  3. Kok opp å la koke på svak varme i ca 10 minutter ,rør av og til.
  4. Ha i sukkeret og rør godt, la det koke opp og småkoke 1 minutt.
  5. Bland potetmel i en kopp sammen med litt kaldt vann, rør godt før du har det over plommene i en tynn stråle mens du rører. Viktig at grøten ikke koker etter du har tilsatt potetmelet.
  6. Ha grøten over i en bolle, suppe eller dessertskål.
  7. Ha litt sukker på toppen for å unngå snerk. Sett kjølig.
  8. Serveres kald med melk og sukker på 🙂
#Plommegrøt #plommer #høstdessert

3 Comments

1 Trackback / Pingback

  1. Plommesaft

Svar på Ingvild Avbryt svar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.