Krus kake laget i mikroovnen er blitt mer og mer populært. En slik kake er verken dårligere eller bedre enn en tradisjonelt stekt kake, den er annerledes og god på sin måte. I tillegg er den jo veldig rask å lage, så om man har lyst på noe godt å søtt litt kjapt så er denne kaken helt perfekt. Den kan serveres med ostekrem, melisglasur eller pisket krem på toppen.
Gulrotkake med sjokolade på 5 minutter
Prep Tid 5 minutter
Cook Time 2 minutter
Total Time 7 minutter
Ingredienser
- 2 ss olje
- 2 ss brunt sukker
- 1 egg
- 1 ss melk
- 1/2 ts vanilje essens
- 4 ss hvetemel
- 1/2 ts bakepulver
- 1 klype salt
- 1/3 ts malt kanel
- 2 ss revet gulerot
- 1 ss sjokoladesmelt/ sjokoladechips
Topping
- fløteKrem melisglasur eller ostekrem
Slik gjør du
-
I en bolle blander du olje, sukker, egg og vanilje essens, piskes godt i sammen.
-
Tilsett så mel, bakepulver, salt og kanel og rør godt til røren er fri for klumper.
-
Tilsett gulrot og sjokolade, bland inn i røren.
-
Fyll røren i en kaffe kopp eller lignende, viktig at den har litt høyde.
-
Stek i mikroovnen på 800 W i 1 minutt og 30 sekunder
-
Serveres varm/lunken med ønsket topping.
-
Kjempegodt 🙂
Skriv en respons