Eplekake hører virkelig denne årstiden til hvor man kan få tak i deilige Norske epler. Denne eplekaken er så enkel og utrolig god, elsket av store og små her i huset 🙂
Her har du noen flere deilige saker man kan lage med epler:
Eplekake
Prep Tid 15 minutter
Cook Time 45 minutter
Total Time 1 time 40 minutter
Ingredienser
- 250 gram smør romtemperert
- 250 gram sukker
- 4 egg romtempererte
- 250 gram hvetemel
- 1,5 ts bakepulver
- 1,5 ts vaniljesukker
- 2 ss sitronsaft
- 4 epler
- 50 gram mandler
Sukkerstrø
- 2 ss sukker
- 1 ss kanel
Slik gjør du
-
Sett stekeovnen på 190-200 grader
-
Bland kaldt vann og sitronsaft i en bolle
-
Del eplene i to halvdeler, ta ut skrotten og kutt eplene i skiver, legg dem i sitronvannet mens du klargjør deigen
-
Miks smør og sukker hvitt og luftig i en kjøkkenmaskin ca 5 minutter
-
tilsett ett og ett egg, miks godt mellom hvert egg (1 min mellom hvert egg ca )
-
Sikt mel,bakepulver og vaniljesukker i en bolle
-
tilsett melblanding i smørblanding og bland til melet er helt blandet inn
-
Ha røren i en liten rund eller firkantet form, 20*20 cm sånn ca
-
Legg epleskivene tett i tett oppå kaken i ønsket mønster
-
Strø over sukker og kanel blandingen, du trenger ikke bruke alt om du ikke vil
-
Grovhakk mandlene og strø dem over
-
Stekes midt i ovnen i 40-50 minutter
-
Stikk med en pinne i midten for å se om den er ferdig stekt
Tips
Serveres lunken, gjerne med litt pisket krem eller vaniljeis 🙂
Synes du kaken begynner å bli for mørk på toppen kan du legge over litt folie de siste minuttene
Skriv en respons