
Nydelig Karri kyllinggryte perfekt en lørdag eller søndag. Som alltid alt i en gryte og inn i ovnen og godgjøre seg et par timer. Servers med ris, salat og noe godt brød 🙂

Karri kyllinggryte
Prep Tid 10 minutes
Cook Time 3 hours 20 minutes
Total Time 3 hours 20 minutes
Ingredienser
- 3 dl tine krem fløte
- 3 dl kyllingkraft av buljong bruk en terning kyllingbuljong
- 3 kylling fileter - 4-500 gram
- 100-150 gram aroma sopp eller Champignon
- 2 charlotte løk
- 5-6 skiver tørket tomat
- 2 fedd hvitløk
- 1-2 vårløk
- 1,5-2 ss gul karri
- 1 ts salt
- 1/2 ts malt ingefær
- 1/2 ts gurkemeie
- 1/2 ts chili
Slik gjør du
-
I en dyp ildfast form tilsetter du fløten og kraften.
-
Ha oppi krydderet og rør godt
-
Tilsett hakkede grønnsaker og sopp og bland godt
-
Legg oppi kyllingfiletene, dytt dem slik at de går nedi sausen.
-
Stek på 200 grader i 1,5-2 timer under lokk eller folie
-
Ta formen ut av ovnen, forsiktig når du fjerner lokket/folien da det kommer varm damp ut.
-
Bruk to gafler og dra kyllingkjøttet fra hverandre.
-
bland godt i sammen, klar til servering.
-
Serveres med ris og godt brød
Tips
Adapted from Oppskrift på Nanbrød finner du her
Legg inn en kommentar