Plommegrøt

På denne tiden av året er det mange heldige som har nydelige modne plommer i hagen sin. Jeg var så heldig å fikk en pose nydelige plommer av min samboers foreldre, og da måtte jeg jo lage plommegrøt servert med melk og sukker på, som er en av mine favoritter 🙂 Konsistensen og smaken er bare helt i min gate. Så har du noen plommer i hagen du ikke vet hva du skal bruke til så kan du jo teste ut plommegrøt (eller sende de til meg) 🙂 Denne oppskriften gir  4-5 porsjoner, jeg spiste alt selv, det skal jeg innrømme, dog i to omganger 😛 

1

2

IMG_8829

IMG_8834

Plommegrøt
Serves 5
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
12 min
Total Time
25 min
Prep Time
10 min
Cook Time
12 min
Total Time
25 min
Du trenger
 1. 500 gram plommer uten sten
 2. 4-5 dl vann
 3. 200 gram sukker
 4. 2 ss potetmel
Slik gjør du
 1. Ta ut stenen av plommene å ha dem over i en gryte
 2. Ha vann over plommene, vannet skal dekke så vidt over plommene
 3. Kok opp å la koke på svak varme i ca 10 minutter ,rør av og til.
 4. Ha i sukkeret og rør godt, la det koke opp og småkoke 1 minutt.
 5. Bland potetmel i en kopp sammen med litt kaldt vann, rør godt før du har det over plommene i en tynn stråle mens du rører. Viktig at grøten ikke koker etter du har tilsatt potetmelet.
 6. Ha grøten over i en bolle, suppe eller dessertskål.
 7. Ha litt sukker på toppen for å unngå snerk. Sett kjølig.
 8. Serveres kald med melk og sukker på 🙂
Spiselise http://www.spiselise.no/
#Plommegrøt #plommer #høstdessert

3 Comments

1 Trackback / Pingback

 1. Plommesaft

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.