Plommegrøt

På denne tiden av året er det mange heldige som har nydelige modne plommer i hagen sin. Jeg var så heldig å fikk en pose nydelige plommer av min samboers foreldre, og da måtte jeg jo lage plommegrøt servert med melk og sukker på, som er en av mine favoritter 🙂 Konsistensen og smaken er bare helt i min gate. Så har du noen plommer i hagen du ikke vet hva du skal bruke til så kan du jo teste ut plommegrøt (eller sende de til meg) 🙂 Denne oppskriften gir  4-5 porsjoner, jeg spiste alt selv, det skal jeg innrømme, dog i to omganger 😛 

Du trenger: ( gir 4-5 porsjoner)

  • 500 gram plommer uten sten
  • 4-5 dl vann
  • 200 gram sukker
  • 2 ss potetmel

1

Slik gjør du:

  • Ta ut stenen av plommene å ha dem over i en gryte
  • Ha vann over plommene, vannet skal dekke så vidt over plommene
  • Kok opp å la koke på svak varme i ca 10 minutter ,rør av og til.
  • Ha i sukkeret og rør godt, la det koke opp og småkoke 1 minutt.
  • Bland potetmel i en kopp sammen med litt kaldt vann, rør godt før du har det over plommene i en tynn stråle mens du rører. Viktig at grøten ikke koker etter du har tilsatt potetmelet.
  • Ha grøten over i en bolle, suppe eller dessertskål.
  • Ha litt sukker på toppen for å unngå snerk. Sett kjølig.
  • Serveres kald med melk og sukker på 🙂

2

IMG_8829

IMG_8834

#Plommegrøt #plommer #høstdessert

 

1 Trackback / Pingback

  1. Plommesaft

Legg inn en kommentar