Lakriskaramell

Lakris er en av mine favoritter, og hva er vel bedre enn å lage dem selv?

Disse er også flotte å gi bort i gave til den som har alt men som elsker Lakris.

Jeg anbefaler å bruke et sukkertermometer for mindre stress og bedre resultat.

Ønsker du en litt saltere lakrissmak kan du tilsette 1 ss salmiakk pulver.

LAKRISKARAMELL

Prep Tid 30 minutes
Cook Time 30 minutes

  • 230 gram Sukker
  • 100 gram Lys sirup
  • 55 gram Smør
  • 3 dl Kremfløte

Smak og Farge

  • 2 ss Lakrispulver
  • 2-5 dråper Anisaroma/olje (kan sløyfes)
  • 1/2 ts Vaniljearoma
  • Noen dråper Sort farge
  • 1 ss Salmiakk pulver (kan sløyfes)

  1. Ha smør,sirup,sukker,lakrispulver og fløte i en tykkbunnet kjele

  2. Kok opp mens du rører med en tresleiv, og rør jevnlig til massen når 120/121 grader ( bruk sukker termometer) Lakrispulveret klumper seg litt i starten men det løser seg helt opp etterhvert som det koker. ( Vil du ha mykere karameller koker du massen til 118 grader)

  3. Når massen har nådd ønsket temperatur, trekk kjelen av platen mens du rører og tilsett vanilje,anis og sort farge og rør godt

  4. Ha massen over i silikonformer eller i en ildfast form kledd med litt alu folie og smørt med bittelitt olje i bunnen.

  5. La karamellene avkjøle seg på benken, eller i kjøleskap, når karamellene er stvinet kan du ta dem ut av silikonformene. Har du massen i en ildfast form så kan det være lurt å markere bitene med en kniv før massen stivner helt, så blir de lettere å få i biter når den er blitt helt kald.

  6. pakk bitene en og en i karamellpapir, eller matpapir, cellofan, konfektpapir o.l.

Slik porsjons trakt får man kjøpt blandt annet på Clas ohlson.
Silikon former får man kjøpt på de fleste Hobby forretninger, Jernia og Ebay bland annet.
Konsistens på romtemperert karamell

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.