Her kommer to oppskrifter på snickers kake 🙂
Nr 1:
Dette er en skikkelig god snickers kake. Den er ikke vanskelig, men siden den har fire lag så tar den litt tid. Men ikke verre enn at du får den ferdig på 3-4 timer, gode pauser mellom lagene og absolutt ikke stressende.
Disse er lekre, kjempegode og en garantert suksess ved servering.
Snickers kake
Del 1 – Bunnen
- 1 kopp lys kokesjokolade eller melkesjokolade (190g)
- 1/4 kopp kremete Peanutbutter (65 g)
- 1/4 kopp Butter Scotch (myk karamell) (50g)
Fremgangsmåte:
- Ha alt i en gryte, varm opp på svak varme til alt er smeltet i sammen.
- Kle en form på 22*30 cm +/- med aluminiumfolie, smør folien eller spray på noe form spray.
- Smør sjokoladen i et tynt lag over folien og sett i kjøleskapet til avkjøling.
- 15-30 min før du kan legge neste lag.
Del 2 – Nougat
- 1/4 kopp smør eller margarin (56g)
- 1 Kopp sukker (215g)
- 1/4 kopp Vikingmelk eller fløte (60 ml) (vikingmelk er uten søtning)
- 1 1/2 kopp Marshmallow fluff (213 g) som tilsvarer en hel boks fluff ( fåes kjøpt på Godteland )
- 1/4 kopp kremete peanøtt smør (65g)
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 1 1/2 kopp saltede peanøtter (144g)
Fremgangsmåte:
- Smelt smør i en gryte
- tilsett sukker og vikingmelk/fløte
- Rør jevnlig til det koker
- La koke på middelsvarme i 5 minutter mens du rører jevnlig
- Fjern fra varmen og tilsett umiddelbart vaniljeekstrakt, peanøtt smør og fluff.
- Rør godt og bland så inn hakkede peanøtter.
- Smør over første laget med sjokolade
- La hvile i kjøleskapet før neste lag. ( 45 min ca)
Del 3 – Karamell
- 400 g Karamell – jeg brukte to poser smørbukk (384 g)
- 1/4 kopp Fløte (60 ml)
Fremgangsmåte:
- Ha alt i en gryte og smelt karamellen på svak varme.
- Spre karamellen over nougat laget
- Kjøl ned i kjøleskapet i ca 30 minutter eller til karamellen er stiv nok til siste laget
Del 4
- Samme som lag 1 bortsett fra at jeg brukte mørk kokesjokolade i stede for melkesjokolade på dette laget.
På siste laget kan du velge om du vil pynte med hakkede peanøtter på toppen .
La hvile 1 time i kjøleskapet før du kutter i biter. La gjerne stå et par timer til før servering så de får satt seg skikkelig.
Et lite tips når du kutter den opp er å unngå å få fingrene på toppen av sjokoladen, så slipper du slike fine fingeravtrykk som jeg fikk på noen av mine. (fordelen er at de havner i min mage da )
Disse er himmelsk gode 🙂
Oppskrift Nr 2:
- Smelt sirup og peanøttsmør i en gryte.
- Når peanøttsmøret er helt smeltet tilsettes sukker, rør godt. Rør inn cornflakes. Massen er litt tung å jobbe med.
- Smør massen i ett tynt lag i en langpanne med bakepapir i bunnen.
- Sett i kjøleskapet en time.
- Smelt så sjokolade og olje over vannbad på svak varme. Smør dette over bunnen og la stå en time til i kjøleskapet.
- Kutt opp i biter og legg i boks, oppbevares i kjøleskapet.
Skriv en respons