Cottage cheese rundstykker på 20 minutter

Fikk visst helt dilla på de her cottage cheese rundstykkene jeg, så da prøvde jeg med litt annet frø og gryn i også. Det er jo så sabla raskt å lage og så smaker det jo overraskende godt. På 20 minutter har du nybakte brødblingser på frokostbordet. Denne varianten falt veldig i smak her i heimen 🙂 Jeg skulle egentlig lage disse til søndagsfrokosten, hadde gjort klart alt, skulle bare ta cottage cheesen, som mannen hadde handlet for meg dagen i forveien, ut av kjøleskapet. Med morgentrøtte øyne stirrer jeg inn i kjøleskapet, jeg ser rett på en boks med KESAM!? Han har vel ikke? Neeeei, han kan jo ikke? Eller? Joda det kan han, kesam istedenfor cottage cheese gitt…Så da ble det ikke deilige rundstykker til frokost på søndag..

5

7

6

Cottage cheese rundstykker

Prep Tid 5 minutter
Cook Time 20 minutter
Total Time 30 minutter
Servings 5
Author Spiselise.no

Ingredienser

  • 250 gram Cottage cheese
  • 2 egg
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1/4 ts salt
  • 2,5 dl store havregryn
  • 0.5 dl små havregryn
  • 0.5 dl solsikkefrø
  • 0.5 dl linfrø

Slik gjør du

  1. Ha cottage cheese, egg, salt og bakepulver i en bolle og mos det med stavmikser til nesten alle klumpene er borte.
  2. Tilsett så gryn og frø og bland godt med en skje eller gaffel
  3. Form til 5 baller som du legger på et bakepapirkledd stekebrett.
  4. Stekes på 200 grader i 20 minutter.

Tips

Tips:
Holder seg fint i 2-3 dager, blir ekstra gode om du varmer de opp i stekeovnen, 200 grader i 3-4 minutter. Da får de en deilig crips utside.
For glutenfri variant, bruk glutenfritt havregryn.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.

Recipe Rating





*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.