Eplepai eple

Dette enkle men nydelige eplepai bakte eple smaker helt fantastisk sammen med vaniljeis og litt karamellsaus. Perfekt som dessert eller litt kos i høstmørket 🙂

 

12

3

Eplepai eple

Prep Tid 40 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour 50 minutes
Servings 4
Author Spiselise.no

Ingredienser

  • 5 granny smith epler eller andre litt syrlige fast epler.
  • 1 ts maizen gul pakke
  • 1 ss varmt vann
  • 1 ts kanel
  • 100 gram sukker
  • 1 ts vanilje ekstrakt
  • 50 gram smør
  • 50 gram hvetemel
  • 1 ss sukker

Slik gjør du

  1. Stekeovnen settes på 180-190 grader
  2. Kutt og skrell 1 eple i små biter (ikke mikroskopiske biter)
  3. Bland maizena og varmt vann i en kopp, rør rundt og la stå.
  4. Varm en panne på middels til nest høy varme.
  5. Tilsett eplebiter, 100 g sukker, kanel og maizenablandingen (rør i den før du tilsetter i pannen)
  6. Kok mens du rører i 5 minutter
  7. Ta pannen av varmen, skru platen ned til det laveste. Ikke sett tilbake pannen før varmen har roet seg litt.
  8. la koke på laveste varme i 5 minutter, rør av og til forsiktig.
  9. Ta pannen av platen og tilsett vanilje ekstrakten, rør godt og la stå til i 15 -20 minutter.
  10. Lag klar smuldredeigen, ha smør, mel og 1 ss sukker i en bolle og smuldre smøret inn i melet til du har en smuldrete konsistens med små klumper.
  11. Kutt av bunnen av eplet og lag så stort hulrom du klarer uten å ødelegge eller lage hull i vegger og gulv.
  12. Tilsett så eplefyll i hulrommet, avslutt med et godt lag smuldredeig på toppen.
  13. Stekes på 180-190 grader, midt i ovnen, i 25-30 minutter, til deigen er gylden brun og eplet er mørt.
  14. Du kan steke dem på en plate med bakepapir under, eller i en liten skål som jeg har gjort her.
  15. Serveres varme eller lunkne med vaniljeis og litt karamellsaus.
  16. Kjempegodt 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

  1. Tilbakeping: Nydelig Eplekake – Spiselise