Rabarbra og Bringebær krispy smuldrekake

Denne retten er helt perfekt nå i rabarbra og bringebær sesongen. Den er så enkel å lage men smaker helt himmelsk. En perfekt blanding av syrlig, søtt og krispy. Anbefales virkelig på det varmeste. Server den lunken med søt pisket krem eller en deilig vaniljeis. En sikker vinner i enhver anledning 🙂

Rabarbra og bringebær krisp

Bruk en ildfast form på 22-24 cm
Prep Tid 10 minutter
Cook Time 1 time 40 minutter
Total Time 1 time 50 minutter
Servings 5
Author Spiselise.no

Du trenger

Sirup

  • 1,2 dl vann
  • 100 gram sukker
  • 1/2 ts vanilje essens
  • 1 ss maizenamel hvit

Deigen

  • 110 gram hvetemel
  • 110 gram mykt smør
  • 110 gram store havregryn
  • 180 gram brunt sukker
  • 1 ts kanel
  • 2 mellomstore rabarbra ca 250 gram
  • 3 dl bringebær ferske

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 175 grader

Sirup

  1. ha vann, sukker og maizena i en gryte og kok opp på middelsvarme.
  2. Rør med jevne mellomrom, når den begynner å tykne kan du sette den til siden og tilsette vaniljen.Rør godt å la stå.

Deigen

  1. Ha alt det tørre i en bolle
  2. Tilsett mykt smør i terninger og smuldre smøret inn i deigen til deigen er blitt smuldrete
  3. Kutt rabarbraen i små biter
  4. Ha halvparten av deigen i bunnen av en ildfast form. trykk den forsiktig ned så det blir litt kompakt
  5. Fordel rabarbraen over deigen, og fordel så bringebærene over
  6. Hell nå over sirupen jevnt fordelt over fyllet
  7. Ha resten av deigen over fyllet
  8. Stekes nest nederst i ovnen på 175 grader i 50-60 minutter.
  9. Følg med underveis, synes du toppingen begynner å bli mørk kan du legge litt aluminiumsfolie over toppen så den ikke blir brent/for mørk.
  10. La avkjøle 30 minutter før servering.¨
  11. Server med nypisket krem eller en deilig vaniljeis.

Tips

Tips:
Den er veldig god kald også å holder seg fint i kjøleskapet 2-3 dager.

1 Trackback / Pingback

  1. Inetvju med bloggeren “Spiselise” – blogg.kulinariskforum.no

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.

Recipe Rating





*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.