Denne retten er inspirert av den Italienske retten Sartu di Riso. Enkelt men krever litt tid. Veldig godt, ungene elsket det 🙂
Sartu di riso
Prep Tid 40 minutter
Cook Time 45 minutter
Total Time 2 timer 10 minutter
Ingredienser
- Kjøttboller og tomatsaus - Jeg laget bare slik jeg pleier å lage til spagetti.
- 5,5 dl jasmin ris - 3 kopper
- 10,5 dl vann - 4 5 kopper
- 3 egg
- 200 gram revet ost + litt ekstra
- Rund gugglhupf kakeform
- Brødsmuler eller griljermel
Slik gjør du
-
Lag klar kjøttboller og tomatsaus, ha gjerne litt ekstra til overs for pynting.
-
Kok opp vannet, når vannet koker tilsett risen, rør et par ganger med gaffel. skru av platen og sett på lokk. La stå i 20 minutter.
-
La risen kjøle seg ned til nesten lunken, tilsett så egg og ost og bland godt inn i risen.
-
Smør formen godt med smeltet smør, og ha så brødsmuler eller griljermel inni formen til den er helt dekket.
-
Legg så et lag på ca 1 cm tykkelse med ris i hele formen, også rundt stangen i midten og helt opp til kantene.
-
Ha så oppi kjøttboller og saus nesten helt opp til kanten. Ha gjerne oppi litt revet ost eller mozarella kuler (små kuler)
-
Legg så et godt lag med ris på toppen, om det skulle skinne litt igjennom fra kjøttbollene så gjør ikke det noe
-
Dekk så toppen med geriljermel eller brødsmuler slik at toppen er helt dekket.
-
Stekes på 180 grader i ca 45 minutter.
-
Ta formen ut av ovnen og la den hvile i 10 minutter
-
Hvelv så formen over på en tallerken og løft forsiktig av.
-
Ha gjerne mer tomatsaus og kjøttboller ned i midten av riskaken, og ha litt saus rundt på toppen.
-
Så er det bare å kose seg 🙂
Hva serverer du til?
Du serverer den som den er ,kjøttbollene er bakt inni ris så den er jo tilbehøret på en måte 🙂 Kan serveres med en salat ved siden av om man ønsker noe mer 🙂