
På denne tiden av året er det mange heldige som har nydelige modne plommer i hagen sin. Jeg var så heldig å fikk en pose nydelige plommer av min samboers foreldre, og da måtte jeg jo lage plommegrøt servert med melk og sukker på, som er en av mine favoritter 🙂 Konsistensen og smaken er bare helt i min gate. Så har du noen plommer i hagen du ikke vet hva du skal bruke til så kan du jo teste ut plommegrøt (eller sende de til meg) 🙂 Denne oppskriften gir 4-5 porsjoner, jeg spiste alt selv, det skal jeg innrømme, dog i to omganger 😛

Plommegrøt
Prep Tid 10 minutes
Cook Time 12 minutes
Total Time 25 minutes
Servings 5
Du trenger
- 500 gram plommer uten sten
- 4-5 dl vann
- 200 gram sukker
- 2 ss potetmel
Slik gjør du
-
Ta ut stenen av plommene å ha dem over i en gryte
-
Ha vann over plommene, vannet skal dekke så vidt over plommene
-
Kok opp å la koke på svak varme i ca 10 minutter ,rør av og til.
-
Ha i sukkeret og rør godt, la det koke opp og småkoke 1 minutt.
-
Bland potetmel i en kopp sammen med litt kaldt vann, rør godt før du har det over plommene i en tynn stråle mens du rører. Viktig at grøten ikke koker etter du har tilsatt potetmelet.
-
Ha grøten over i en bolle, suppe eller dessertskål.
-
Ha litt sukker på toppen for å unngå snerk. Sett kjølig.
-
Serveres kald med melk og sukker på 🙂
Hei! Kan ferdig plommegrøt fryses?
Har ikke gjort det selv men tror det skal gå fint uten at jeg er 100 % sikker 🙂
Jeg har plommer, i Fana, vil du ha ?