Grytebrød uten elting

Dette brødet er kjempe enkelt å lage men har litt vente tid, derfor er brødet perfekt og lage kvelden i forveien.  Alt du trenger å gjøre er og blande alle ingredienser i en bolle, rører sammen og så skal du vente i 18 timer. Deretter skal det stekes i en gryte i ovnen, jeg har brukt denne ovale støpejernsgryten, og vips så har du et deilig luftig brød med deilig crisp skorpe. Brødet minner om de man får på koldtbord, sånne runde knasende deilige brød. Enklere enn dette blir det ikke 🙂

 

Brød uten elting

Prep Tid 1 Dag 6 timer
Cook Time 45 minutter

Du trenger

  • 600 gram hvetemel eller surdeigsmel
  • 1/2 ts tørr gjær
  • 1 ts sukker
  • 1,5 ts salt
  • 5 dl lunkent vann

Slik gjør du

  1. I en bolle har du i mel og salt
  2. Varm vannet til lunkent, mellom 3-40 grader og ha i gjær og sukker og rør kjapt rundt. La stå i 2-5 minutter, til det bobler og ha det så over i melblandingen
  3. Rør deigen sammen
  4. Dekk bollen med et håndkle og la stå på et lunt sted i 18-24 timer.
  5. Ha mel på bordet og velt deigen over. Deigen er ganske blaut.
  6. Velt sidene av deigen inn mot midten 3-4 ganger til du har en ball og ha den over i en gryte som tåler stekeovn. Se link over til den jeg har brukt.
  7. Strø litt mel over deigen og ha på lokket
  8. Stek på 230 grader med lokk på i 30 minutter, deretter tar du av lokket og steker videre i 10-15 minutter.
  9. Avkjøl på rist

Tips

Du kan blande alle de tørre ingrediensene i en bolle og så tilsette lunkent vann og blande i sammen i steden for å blande gjær,sukker og vann i sammen først.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.

Recipe Rating





*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.