Denne laksepannen er en nydelig rett, masse smak og mye godt å tygge på. En leser som ville teste min kyllingpanne spurte om fisk ville fungere i den. Ja klart det svarte jeg, hvorfor ikke, og damåtte jeg jo lage en selv og laget meg da en Laksepanne variant av kyllingpannen. Litt andre krydder og ekstra grønnsaker som gjør seg godt sammen med fisk. Som alltid alt i en panne og inn i ovnen, så enkelt og utrolig godt 🙂 Jeg elsker slike retter, noe dere som følger med her sikkert har forstått etterhvert. Og takk for tips kjære leser, kylling kan man fint erstatte med fisk i den retten, min bedre halvdel mente at denne var bedre enn kyllingpannen, jeg heller nok mer mot kyllingpannen men at den var god, det lover jeg 🙂
Laksepanne
Du trenger
- 6 middels store poteter
- 1 liten brokkoli
- 1/2 stor rød paprika
- 1/2 løk
- 1 pk ferske aspargestopper
- 2 små vårløk
- 4 porsjons stykker med laks - ca 400 gram
- 3,5-4 Tine Krem fløte gir best smak synes jeg
- 150 gram revet mozzarella ost eller gulost
- 1/2 sitron
- Krydder: Salt sort pepper, sitron pepper, timian og paprika pulver
Slik gjør du
-
Vask og tørk potetene og kutt dem i skiver (0,2 -0.3 cm tykke)
-
Ha litt Oliven olje i en langpanne (min er ca 27*32 cm) eller ildfast form
-
Dekk bunnen med potetskiver, ha over et par gode strø med salt og pepper, paprika pulver og sitronpepper. Og et godt strø med timian.
-
Ha over litt olivenolje og legg på et lag til med poteter, ikke legg potetene rett oppå hverandre men prøv og legg dem over hulrommene og slik at de ikke dekker helt over potetene i første laget. Ha på litt salt og pepper
-
Kutt løken i skiver og fordel jevnt over potetene
-
Ha over ca 2 dl fløte.
-
Stek på 200-220 grader i ca 25 minutter eller til potene er myke /møre
-
Mens potetene steker gjør du klar de andre grønnsakene, paprika i strimler, brokkolitopper og aspargestopper. Vårløk i ringer.
-
Kutt laksen i en munnfull biter.
-
Kutt to sitronskiver og del disse i to
-
Når potene er møre tar du pannen ut av ovnen.
-
Fordel fisken jevnt utover i pannen
-
Legg sitronskivene i formen
-
Ha i vårløk
-
Ha over Aspargestopper
-
Ha over paprika
-
Ha over brokkolitopper
-
Tilsett 1.5-2 dl fløte
-
Ha over litt salt og pepper
-
Ta resten av den halve sitronen og klem saften over pannen.
-
Ha på revet ost
-
Stek videre i ovnen på 220 grader i ca 20 minutter.
-
Så er det klart til servering 🙂
-
Rømme er kanskje godt å ha ved siden av denne slo det meg nå, du kan jo teste om du vil 🙂
Denne laksepannen var helt nydelig. Blir helt klart og lage den flere ganger 🙂
Så hyggelig, ja den er en favoritt her også 🙂
Har lactoseintoleranse .Med tanke på fløte og ost!
Bruk laktosefri kremfløte og alle Norvegia og Jarlsberg oster er naturlig laktosefrie 🙂
Høres kjempegodt ut! Skal prøve. Lurer på én ting: hva er forskjellen på Tine og Q meierienes fløte???
Hei, ja den er snadder 🙂 Hva som gjør at de er forskjellig vet jeg ikke ,men Q fløten gir bare ikke samme resultat eller smak. Den tykner ikke på samme måten og gir heller ikke den gode smaken som tine krem fløte gjør, så ett eller annet gjør Tine bedre enn Q akkurat der. Ellers sverger jeg til Q melk da, men fløten den kjøper jeg hos Tine 🙂
Denne ble en favoritt her hjemme. Tusen takk for at du deler oppskrift. Idag lages denne med kyllingfilet istedenfor laks! Gleden stor for unga som venter på middag.
Ha en super høst?
Så hyggelig å høre 🙂 Nyt kyllingpanna 😀
Kjempe suksess, takk for en kjempe god middag.
Tusen Takk for tilbakemelding, så gøy at den falt i smak 🙂