Hjemmelaget Fondant til pynting av kaker

Fondant er ofte brukt til å pynte kaker til bursdag, dåp og bryllup.  Fondant er ganske enkelt å lage selv, litt klissete men absolutt verdt jobben. Så kan du enkelt få den fargen og mengden du trenger til kaken din. Og så er det bare å bruke fantasien og pynte i vei 🙂

Oppskriften på fondant finner du i bunnen av dette innlegget

Her er noen av kakene jeg har pyntet med hjemmelaget fondant 

Fondant til kaker
Write a review
Print
Marshmallow fondant
Du trenger
  1. 225 gram marshmallow
  2. 1 1/2 ss vann
  3. 450 gram melis
  4. flott matfett til å smøre hender og arbeidsbenk
  5. matfarge/paste
Slik gjør du
  1. Ha marshmallow i en bolle som tåler mikrobølgeovn. Har du ikke micro kan du bruke en gryte.
  2. tilsett vannet, sett i microen i 30 sekunder, ta ut bollen og rør rundt. Gjenta prosessen minst 3 ganger eller til marshmallowen er helt smeltet uten klumper. Skal være litt puffy i konsistensen.
  3. Tilsett så meliset, litt over halvparten, rør godt.
  4. Ha melis på borden og legg deigen oppå, ha melis oppå deigen og kna det inn. Her er det lurt å smøre hendene godt med flott matfett så ikke fingrene henger fast i deigen.
  5. Kna og elt inn melis etter behov til du har en elastisk fin deig. Blir den for fuktig tilsett mer melis, blir den for tørr kna inn mer matfett.
  6. Smør deigen inn med Flott matfett, pakk den godt og tett i to lag med gladpack eller legg den i en ziplock pose
  7. Oppbevar i kjøleskap eller på benken, de sier at minst 24 timer gir den beste fondanten. Men noen sier 8 timer og noen sier 1 timer. Jeg brukte min etter to timer og det fungerte kjempefint.
Notes
  1. Hvis fondanten er veldig hard når du skal kjevle ut kan du hive den i mikroen 5 sekunder for å myke den opp litt. Det er bare å tilsette matfarge om du ønsker farge på fondanten. Kna deigen godt opp før bruk
Spiselise http://www.spiselise.no/

2 Comments

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.