Gå tilbake
Print

Fondant til kaker

Marshmallow fondant

Du trenger

  • 225 gram marshmallow
  • 1 1/2 ss vann
  • 450 gram melis
  • flott matfett til å smøre hender og arbeidsbenk
  • matfarge/paste

Slik gjør du

  1. Ha marshmallow i en bolle som tåler mikrobølgeovn. Har du ikke micro kan du bruke en gryte.
  2. tilsett vannet, sett i microen i 30 sekunder, ta ut bollen og rør rundt. Gjenta prosessen minst 3 ganger eller til marshmallowen er helt smeltet uten klumper. Skal være litt puffy i konsistensen.
  3. Tilsett så meliset, litt over halvparten, rør godt.
  4. Ha melis på borden og legg deigen oppå, ha melis oppå deigen og kna det inn. Her er det lurt å smøre hendene godt med flott matfett så ikke fingrene henger fast i deigen.
  5. Kna og elt inn melis etter behov til du har en elastisk fin deig. Blir den for fuktig tilsett mer melis, blir den for tørr kna inn mer matfett.
  6. Smør deigen inn med Flott matfett, pakk den godt og tett i to lag med gladpack eller legg den i en ziplock pose
  7. Oppbevar i kjøleskap eller på benken, de sier at minst 24 timer gir den beste fondanten. Men noen sier 8 timer og noen sier 1 timer. Jeg brukte min etter to timer og det fungerte kjempefint.

Tips

Hvis fondanten er veldig hard når du skal kjevle ut kan du hive den i mikroen 5 sekunder for å myke den opp litt. Det er bare å tilsette matfarge om du ønsker farge på fondanten. Kna deigen godt opp før bruk