Nydelig, saftig enkel å lage sjokoladekake

Denne kaken er så utrolig enkel å lage, og den blir stor, saftig og veldig god. Den inneholder ikke egg og melk.  Med denne oppskriften er det nesten umulig å feile. Oppskriften har jeg fått av en venn som hadde bakt denne til en babyshower som vi overrasket en felles venninne med. Kaken var så god at jeg måtte få oppskriften på den. Et stort pluss er at alt skal i en bolle og kan røres enkelt sammen med en slikkepott. Ingen maskiner og pisking av egg og smør= lite oppvask= + i boken 🙂

Denne kan enkelt lages i glutenfri versjon, da bytter du ut hvetemelet med like mye fint glutenfritt mel/kakemel.

Kaken er fylt og pyntet med deilig sjokoladekrem. Men du kan selvsagt fylle den med kremen du liker best å ha i en sjokoladekake.

Saftig sjokoladekake
Nydelig, saftig sjokoladekake uten egg og melk
Write a review
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
1 hr 40 min
Total Time
1 hr 45 min
Prep Time
5 min
Cook Time
1 hr 40 min
Total Time
1 hr 45 min
Ingredienser
  1. 6 dl hvetemel
  2. 4 dl sukker
  3. 5 ss kakao
  4. 4 ts vaniljesukker
  5. 2 ts salt
  6. 4 ts natron
  7. 2 ss eddik (klar, 7%)
  8. 125 gram smør, smeltet
  9. 4 dl vann
Til Sjokoladekremen
  1. 250 gram mykt smør, (romtemperert)
  2. 500 gram melis
  3. 4-6 ss kakao
  4. 2 ts vaniljesukker
  5. 6 ss sterk kaffe (eller annen væske)
Fremgangsmåte
  1. Sikt de tørre ingrediensene i en stor bolle.
  2. Ha på eddiken,  smøret og hell vannet over det hele.
  3. Rør til vel blandet.
  4. Stek i smurt form 22-24 cm ved 150 grader i ca 1 time.
  5. Jeg har brukt Bake it easy formen. (22 cm form)
Lag sjokoladekrem
  1. Rør sammen smøret og de tørre ingrediensene.
  2. Ha i væsken, bland den inn, og kjør i kjøkkenmaskin en stund til kremen er lett og fin.
Fyll kaken
  1. La kaken avkjøle helt. Del kaken i 2 eller 3 deler og  fyll den og smør utsiden med sjokoladekrem. Så er det bare å pynte slik du ønsker det. Denne kaken smaker enda bedre dagen etterpå.
Spiselise http://www.spiselise.no/

13 Comments

  1. Ingen kjøkkenmaskin sies det…..så hvorfor står det da på bunnen at det skal kjøres EN STUND i kjøkkenmaskinen ?????

  2. Kaken er utrolig saftig og god. Den falt veldig i smak også hos ungdomene, som komenterte at det smakte som brownies med krem. Skal snart lage den igjen. Takk for oppskriften.

  3. Jeg prøvde denne med glutenfri kakemiks og brukte 24cm kakeform. Det endte med vulkanutbrudd i stekeovnen🙊😯
    Har du noen tips til hva som kan ha skjedd?

    • Uff da, du fulgte målene og eddik med 7 %? Eneste jeg kan tenke på at du har fått for mye natron eller eddik .. jeg har laget den med glutenfritt flere ganger uten vulkan utbrudd 😬

  4. Hei 🙂 lagde denne kaken i helgen, ble kjempegod 🙂 men jeg brukte easy formen, men røra rant ut…heldigvis ikke for mye….og den sank sammen i midten. Var det pga at noe av røra rant ut ? Når jeg lagde røra så ble den veldig klumpete. Har du i smøret når smøret er kaldt ? bruker du vanlig meierismør ? hilsen Trine

    • Du må bare legge folie rundt formen opplever at de fleste kaker renner ut hvis ikke .. du kan sikte i melet for mindre klumper ellers må du bare røre til klumpene er ute, denne kaken er det bare å røre i så lenge du orker . Jeg har i lunkent smør. Aner ikke hvorfor din sank på midten , røren har rent ut på meg også uten at den har sunket på midten..

      • Hei 🙂 takk for svar 😉 kan jeg evt røre den ut i mix masteren ? Jeg siktet melet og det andre, smøret var litt varmere enn lunket,,,,ble sånne små mel klumper i røra som ikke forsvant selvom jeg rørte lenge 😉 min ovn fungerer bare på varmluft, så jeg satt den på 140, men måtte steke den i 1 time og 22 minutter før den var ferdig 😉 kjente ikke klumpene i den ferdige kaka da 😉

Legg inn en kommentar