Taco potetgrateng

Hvorfor ikke kombinere potet og Taco? Jeg elsker potet og jeg elsker taco, denne deilige taco potetgratengen tilfredsstiller begge lystene 🙂  Mannen og ungenes nye favoritt dette. Som guttungen sa, «kan vi ikke ha dette til middag hver eneste dag helt til vi blir lei». 🙂

Taco potetgrateng
Serves 5
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
50 min
Total Time
1 hr 40 min
Prep Time
10 min
Cook Time
50 min
Total Time
1 hr 40 min
Ingredienser
  1. Langpanne (30*24 cm)
  2. Poteter kuttet i skiver, slik at du får 3-4 lag poteter i bunnen av langpannen. (ca 12-15 middels store poteter)
  3. 800 gram kjøttdeig
  4. 3 dl Tine kremfløte
  5. 1 boks lett rømme (300 g)
  6. 1 boks creme fraiche (300g)
  7. 1 liten boks maiskorn
  8. Litt isbergsalat
  9. Litt kuttet paprika
  10. 300 gram revet ost
  11. Litt taco chips / tortilla chips
  12. 2 poser taco krydder + 2 -3 ts taco krydder.
  13. Jalapeno kan du også ha på om du ønsker enda litt sterkere smak
Fremgangsmåte
  1. Forvarm stekeovnen til 220 grader
  2. Kutt potetene i skiver og ha dem i bunnen av en langpanne smurt med olje. Legg poteter i 3-4 lag
  3. Ha over 2-3 ts taco krydder og tilsett deretter fløten.
  4. Stek gratengen i ovnen i 30 minutter med folie over, deretter 10-15 minutter uten folie, eller til potetene er møre. ( stikk med tuppen av en kniv gjennom skivene for å sjekke at de er myke inni)
  5. I en bolle blander du rømme og creme fraiche, rør godt i sammen.
  6. Stek kjøttdeigen og tilsett 2 poser tacokrydder, la surre 4-5 minutter på svak varme, sett til side.
  7. Kutt opp salat og paprika, ha mais, ost og taco chips klart.
  8. Når potetene er ferdige tar du formen ut av ovnen og har over kjøttdeigen.
  9. Ha deretter over rømme blandingen og smør jevnt over kjøttdeigen.
  10. Ha over mais, deretter salat og paprika.
  11. Ha over revet ost og avslutt med tacochips på toppen.
  12. Stek videre på 200 grader i ca 10 minutter.
  13. Klar til servering, kjempegodt og veldig mektig 🙂
Spiselise http://www.spiselise.no/

1 Comment

Legg inn en kommentar