Gå tilbake
Print

Taco potetgrateng

Prep Tid 10 minutter
Cook Time 50 minutter
Total Time 1 time 40 minutter
Servings 5
Author Spiselise.no

Ingredienser

  • Langpanne 30*24 cm
  • Poteter kuttet i skiver slik at du får 3-4 lag poteter i bunnen av langpannen. (ca 12-15 middels store poteter)
  • 800 gram kjøttdeig
  • 3 dl Tine kremfløte
  • 1 boks lett rømme 300 g
  • 1 boks creme fraiche 300g
  • 1 liten boks maiskorn
  • Litt isbergsalat
  • Litt kuttet paprika
  • 300 gram revet ost
  • Litt taco chips / tortilla chips
  • 2 poser taco krydder + 2 -3 ts taco krydder.
  • Jalapeno kan du også ha på om du ønsker enda litt sterkere smak

Fremgangsmåte

  1. Forvarm stekeovnen til 220 grader
  2. Kutt potetene i skiver og ha dem i bunnen av en langpanne smurt med olje. Legg poteter i 3-4 lag
  3. Ha over 2-3 ts taco krydder og tilsett deretter fløten.
  4. Stek gratengen i ovnen i 30 minutter med folie over, deretter 10-15 minutter uten folie, eller til potetene er møre. ( stikk med tuppen av en kniv gjennom skivene for å sjekke at de er myke inni)
  5. I en bolle blander du rømme og creme fraiche, rør godt i sammen.
  6. Stek kjøttdeigen og tilsett 2 poser tacokrydder, la surre 4-5 minutter på svak varme, sett til side.
  7. Kutt opp salat og paprika, ha mais, ost og taco chips klart.
  8. Når potetene er ferdige tar du formen ut av ovnen og har over kjøttdeigen.
  9. Ha deretter over rømme blandingen og smør jevnt over kjøttdeigen.
  10. Ha over mais, deretter salat og paprika.
  11. Ha over revet ost og avslutt med tacochips på toppen.
  12. Stek videre på 200 grader i ca 10 minutter.
  13. Klar til servering, kjempegodt og veldig mektig :)