Lapskaus – så enkelt så godt

Lapskaus er sånn enkel, god og mettende middag som er perfekt å lage når man har litt grønnsaksstubber og rester å bruke opp. Her er ukas lapskaus 🙂

Du trenger:

  • biffkjøtt, kjøpt billig som datovare på Kiwi, du kan bruke høyrygg, bankekjøtt, nakkekotelett, pølser, kjøttdeig osv eller bare droppe kjøtt.
  • Baconrester fra ukas beinløse fugler
  • 6-8 Poteter
  • 2 Gulerøtter
  • 1/3 kålrabi
  • 1 Løk
  • 1/4 pepperrot
  • Vann + mørk buljong (1 terning pr 1/2 vann)
  • salt, pepper og timian.
  1. Hakk opp løk og kutt kjøttet i små terninger
  2. Brun løk og kjøtt i en gryte 3-4 minutter
  3. tilsett 1 liter vann + buljong og la det koke i 30 minutter
  4. Tilsett grønnsaker kuttet i biter, ha på mer vann slik at grønnsakene dekkes. La det småkoke i en god time, jo lenger jo bedre.
  5. Smak til med salt pepper og timian
  6. Bruk en potetmoser til å mose grønnsakene litt før servering slik at du får lapskauskonsistens.
  7. Serveres med flatbrød eller deilige Kuvertbrød

1

#Lapskaus

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar