
Lapskaus er sånn enkel, god og mettende middag som er perfekt å lage når man har litt grønnsaksstubber og rester å bruke opp. Her er ukas lapskaus 🙂 Serveres med flatbrød eller deilige Kuvertbrød

Lapskaus
Prep Tid 20 minutter
Cook Time 2 timer 10 minutter
Total Time 2 timer 30 minutter
Servings 4
Du trenger
- biffkjøtt du kan bruke høyrygg, bankekjøtt, nakkekotelett, pølser, kjøttdeig osv eller bare droppe kjøtt.
- Bacon
- 6-8 Poteter
- 2 Gulerøtter
- 1/3 kålrabi
- 1 Løk
- 1/4 pepperrot
- Vann + mørk buljong 1 terning pr 1/2 vann
- salt pepper og timian.
Slik gjør du
-
Hakk opp løk og kutt kjøttet i små terninger
-
Brun løk og kjøtt i en gryte 3-4 minutter
-
tilsett 1 liter vann + buljong og la det koke i 30 minutter
-
Tilsett grønnsaker kuttet i biter, ha på mer vann slik at grønnsakene dekkes. La det småkoke i en god time, jo lenger jo bedre.
-
Smak til med salt pepper og timian
-
Bruk en potetmoser til å mose grønnsakene litt før servering slik at du får lapskauskonsistens.
-
Serveres med flatbrød eller deilige Kuvertbrød
Skriv en respons