Knekkebrød

Dette knekkebrødet er kjempegodt og enkelt å lage selv. Perfekt til frokost og i nistepakken 🙂 

1

1c

Knekkebrød
Write a review
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
1 hr 55 min
Total Time
2 hr 10 min
Prep Time
15 min
Cook Time
1 hr 55 min
Total Time
2 hr 10 min
Du trenger
  1. 4 dl sammalt rugmel finmalt
  2. 2 dl sesamfrø
  3. 4 dl havregryn
  4. 1 dl solsikke kjerner
  5. 1 dl linfrø
  6. 1-1,5 ts salt
  7. 7 dl vann
Slik gjør du
  1. Ha alt det tørre i en bolle og tilsett vann. Bland godt og la det stå å svelle i 10 minutter.
  2. Sett stekeovnen på 130 - 140 grader på luftvarme
  3. Dekk to stekeplater med bakepapir
  4. Når deigen er ferdig fordeler du den på begge brettene og smører utover til en tynn jevn deig
  5. Sett en plate øverst og en nederst i ovnen, og stek i ca 10 minutter, ta brettene ut av ovnen og skjær knekkebrødene med en kniv eller pizzakutter i ønsket størrelse.
  6. Sett platene inn igjen i ovnen i 30 minutter, la så brettene bytte plass og stek dem i 30 minutter til. Følg med på dem at de ikke blir mørkebrune/brente
  7. Ta brettene ut av ovnen. Ta tak i bakepapiret på hver side og snu knekkebrødene ned på platen med baksiden opp. Dra av bakepapiret.
  8. La steke i 12-15 minutter med døren på gløtt slik at knekkebrødet blir godt og sprøtt.
  9. Avkjøl på en rist og pakk i en lufttett boks eller pose.
  10. Nytes med ønsket pålegg 🙂
Spiselise http://www.spiselise.no/

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar