Knekkebrød

Dette knekkebrødet er kjempegodt og enkelt å lage selv. Perfekt til frokost og i nistepakken 🙂 

Du trenger:

  • 4 dl sammalt rugmel finmalt
  • 2 dl sesamfrø
  • 4 dl havregryn
  • 1 dl solsikke kjerner
  • 1 dl linfrø
  • 1-1,5 ts salt
  • 7 dl vann

1

Slik gjør du:

  • Ha alt det tørre i en bolle og tilsett vann. Bland godt og la det stå å svelle i 10 minutter.
  • Sett stekeovnen på 130 – 140 grader på luftvarme
  • Dekk to stekeplater med bakepapir
  • Når deigen er ferdig fordeler du den på begge brettene og smører utover til en tynn jevn deig
  • Sett en plate øverst og en nederst i ovnen, og stek i ca 10 minutter, ta brettene ut av ovnen og skjær knekkebrødene med en kniv eller pizzakutter i ønsket størrelse.
  • Sett platene inn igjen i ovnen i 30 minutter, la så brettene bytte plass og stek dem i 30 minutter til. Følg med på dem at de ikke blir mørkebrune/brente
  • Ta brettene ut av ovnen. Ta tak i bakepapiret på hver side og snu knekkebrødene ned på platen med baksiden opp. Dra av bakepapiret.
  • La steke i 12-15 minutter med døren på gløtt slik at knekkebrødet blir godt og sprøtt.
  • Avkjøl på en rist og pakk i en lufttett boks eller pose.
  • Nytes med ønsket pålegg 🙂

1c

 

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar