Dette knekkebrødet er kjempegodt og enkelt å lage selv. Perfekt til frokost og i nistepakken 🙂
Knekkebrød
Prep Tid 15 minutter
Cook Time 1 time 55 minutter
Total Time 2 timer 10 minutter
Du trenger
- 4 dl sammalt rugmel finmalt
- 2 dl sesamfrø
- 4 dl havregryn
- 1 dl solsikke kjerner
- 1 dl linfrø
- 1-1,5 ts salt
- 7 dl vann
Slik gjør du
-
Ha alt det tørre i en bolle og tilsett vann. Bland godt og la det stå å svelle i 10 minutter.
-
Sett stekeovnen på 130 - 140 grader på luftvarme
-
Dekk to stekeplater med bakepapir
-
Når deigen er ferdig fordeler du den på begge brettene og smører utover til en tynn jevn deig
-
Sett en plate øverst og en nederst i ovnen, og stek i ca 10 minutter, ta brettene ut av ovnen og skjær knekkebrødene med en kniv eller pizzakutter i ønsket størrelse.
-
Sett platene inn igjen i ovnen i 30 minutter, la så brettene bytte plass og stek dem i 30 minutter til. Følg med på dem at de ikke blir mørkebrune/brente
-
Ta brettene ut av ovnen. Ta tak i bakepapiret på hver side og snu knekkebrødene ned på platen med baksiden opp. Dra av bakepapiret.
-
La steke i 12-15 minutter med døren på gløtt slik at knekkebrødet blir godt og sprøtt.
-
Avkjøl på en rist og pakk i en lufttett boks eller pose.
-
Nytes med ønsket pålegg 🙂
Skriv en respons