Hvitløksmør og kryddersmør

Smør med smak er kjempe lette å lage og er utrolig gode til brød,bakte poteter,hasselback brød,biff,omelett, og helt sikkert til mye annet også 🙂

Basen:

  • 1 pk, 250 gram, mykt usaltet smør
  • 1/2 ts salt
  • Bland dette godt i en kjøkkenmaskin eller med håndmikser til smøret er luftig
  • Del smøret i to og ha i hver sin bolle.

Hvitløksmør:

  • 2 fedd finhakket hvitløk
  • 1/2 ts tørket oregano
  • Ha over i den ene bollen med smør og  bland krydderet lett inn i smøret
  • Bruk en håndmikser og miks krydderet godt inn og miks til smøret blir litt fluffy
  • Fordel deigen på et plastfolie, rull til en pølse, vri endene hver sin vei til du får en fast pølse.
  • Legg i kjøleskapet og la de bli harde, ca en time eller to.

1

Kryddersmør:

  • 3/4 ts paprika pulver
  • 1/4 ts hvitløkspulver
  • 1/4 ts chili hot
  • 1/4 ts malt pepper
  • Bland godt med smøret med en håndmikser til smøret er godt blandet og litt fluffy
  • Fordel deigen på et plastfolie, rull til en pølse, vri endene hver sin vei til du får en fast pølse.
  • Legg i kjøleskapet og la de bli harde, en time eller to.

2

Oppbevares i kjøleskapet innpakket i plastfolie eller tett pose.

1 Trackback / Pingback

  1. Entrecotè med hasselbackpoteter, stekt løk og brokkoli

Legg inn en kommentar