Hjemmelaget Lasagne

Lasagne er jo kjempegodt og hjemmelaget lasagne er jo bare enda bedre. Her kan du selv tilpasse hva du ønsker å ha oppi og få den akkurat slik du liker den best. Ikke er det vanskelig heller 🙂

Lasagnesaus (stor lasagne – 6-8 personer)

  • 2 pk kjøttdeigIMG_0614
  • 1 løk
  • 1 hvitløkbåt
  • 1 gulerot
  • 1 stilk stangselleri
  • 2 pk hakkede tomater
  • 1-2 dl vann
  • 2 ss Creme Fraiche (kan sløyfes)
  • salt og pepper
  • Paprikapulver
  • litt chilipulver
  • spisskummen
  • Oregano

Det er bare å trekke fra og tilsette etter smak. Man kan bruke mye forskjellige grønnsaker og krydder i lasagne, prøv deg frem til din favoritt 🙂 Sausen kan godt stå å småkoke et par timer, jo lenger jo bedre 🙂

Ostesaus

  • 3  ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 1 dl fløte
  • 4 dl melk
  • 200 gram revet ost

2

Pastaplater

  • 3 egg
  • 300 g hvetemel
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt

Kjøres gjennom pastamaskinen 6 ganger på trinn 1, brett deigen før du kjører den gjennom på trinn 1 de 5 første gangene, deretter 1 gang på trinn 2,3 og 4 uten å brettes på disse trinnene. Kutt i rektangler.

lm

Sette sammen lasagnen

  • Legg lagvis lasagnesaus – pastaplater – ostesaus, begynn med lasagnesaus og avslutt med ostesaus, 3 lag til sammen.
  • Strø over revet ost
  • stek på 200 grader i 35 minutter, legg folie over etter 15 minutter for å hindre brent ost, ta av folie når det er  5 minutter igjen.
  • la lasagnen hvile på benken i 5 minutter før servering.
  • Serveres med hvitløksbaguetter og salat

IMG_0627

Enjoy 🙂

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar