Lasagne er jo kjempegodt og hjemmelaget lasagne er jo bare enda bedre. Her kan du selv tilpasse hva du ønsker å ha oppi og få den akkurat slik du liker den best. Ikke er det vanskelig heller 🙂
Lasagnesaus (stor lasagne – 6-8 personer)
- 2 pk kjøttdeig
- 1 løk
- 1 hvitløkbåt
- 1 gulerot
- 1 stilk stangselleri
- 2 pk hakkede tomater
- 1-2 dl vann
- 2 ss Creme Fraiche (kan sløyfes)
- salt og pepper
- Paprikapulver
- litt chilipulver
- spisskummen
- Oregano
Det er bare å trekke fra og tilsette etter smak. Man kan bruke mye forskjellige grønnsaker og krydder i lasagne, prøv deg frem til din favoritt 🙂 Sausen kan godt stå å småkoke et par timer, jo lenger jo bedre 🙂
[wpvideo lOv77G3R]
Ostesaus
- 3 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 1 dl fløte
- 4 dl melk
- 200 gram revet ost
[wpvideo 8tEeT36B]
Pastaplater
- 3 egg
- 300 g hvetemel
- 2 ss olivenolje
- 1 ts salt
Kjøres gjennom pastamaskinen 6 ganger på trinn 1, brett deigen før du kjører den gjennom på trinn 1 de 5 første gangene, deretter 1 gang på trinn 2,3 og 4 uten å brettes på disse trinnene. Kutt i rektangler.
[wpvideo QYo5goGv]
Sette sammen lasagnen
- Legg lagvis lasagnesaus – pastaplater – ostesaus, begynn med lasagnesaus og avslutt med ostesaus, 3 lag til sammen.
- Strø over revet ost
- stek på 200 grader i 35 minutter, legg folie over etter 15 minutter for å hindre brent ost, ta av folie når det er 5 minutter igjen.
- la lasagnen hvile på benken i 5 minutter før servering.
- Serveres med hvitløksbaguetter og salat
[wpvideo Dn0R6Jd8]
Enjoy 🙂
Skriv en respons