Mat og en prat om døden med Else Kåss Furuseth

Mandag 10 September er verdensdagen for selvmordsforebygging. Hvert år dør 600 mennesker av selvmord og enda flere etterlatte sitter tilbake med en stor sorg. Selvmord er enda litt tabu og snakke om, men de siste årene har det blitt mere og mere fokus på dette via tv serier og at flere tørr å snakke om det. Også i mediene kan vi lese oftere og oftere om kjendiser som tar sitt eget liv. Det er likevel ikke så mange årene vi skal tilbake i tid før dette ikke ble nevnt i mediene når selvmord var årsaken.

Mandag 10 september har Tv Norge premiere på en programserie bestående av 4 episoder ledet av Else Kåss Furuseth, serien heter Else om: Selvmord. I programmet får man møte overlevende, etterlatte og hjelpeapparatet for å bryte ned tabuene og gi kunnskap til hvordan vi kan hjelpe dem som er berørt.

Tidligere i år hadde jeg besøk av Else ( av en eller annen grunn kaller jeg henne Elsa hele tiden, håper jeg kan få det på plass før jeg treffer henne igjen til Mandag) og Teddy Tv etter at jeg takket ja til å bli med i serien. Selv har jeg opplevd selvmord veldig nært og min matblogg er min terapi. Jeg takket Ja fordi temaet berører meg og jeg er for å bryte tabuer, jeg er for å prate om de tunge og tøffe tingene. Om det kan hjelpe 1 så er det verdt det.

Jeg blir å finne i episode 2 som kommer på Tv Norge Tirsdag 11 september 21.30. Vi lager så klart litt mat mens vi prater 🙂 Og selv om det er et program med et sterkt tema så er det likevel mye latter og glede. Else har selv mistet sin Mor og bror til selvmord og temaet står henne like nært som de hun møter i serien. Else er en kvinne med et varmt hjerte og en fantastisk humor. Det å kunne le på tross er utrolig viktig og jeg skal ærlig innrømme at jeg etter innspillingen følte at jeg nesten hadde ledd litt for mye med tanke på hva jeg prater om. Men det er så viktig å kunne le, like viktig som å kunne gråte. Og det er slik jeg er, jeg ler mye og ofte, selv om jeg også gråter en del..

Jeg oppfordere dere til å få med dere hele serien, og spre gjerne budskapet <3 Episodene går fra Mandag – Torsdag kl 21.30 (10-13 sept)

 Hvis du har det vanskelig eller kjenner noen som har det vanskelig, be om hjelp. Ring en venn, snakk med familien din, gå til fastlegen eller ring Mental Helses hjelpetelefon på 116 123 eller Kirkens SOS på 22 40 00 40

Andre intervjuer jeg har gjort om dette temaet :  KK  Lovetannavisen.no

Dagbladet Magasinet

LEVE – Landsforeningen for etterlatte ved Selvmord

3 Comments

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.