På denne tiden av året er det mye deilig sopp å finne i skogen. Helt siden jeg var liten jente har jeg plukket sopp i skogen. Jeg husker pappa hadde en sopp kortstokk som var enkel å ha i lomma. Den hadde jeg med ut på skogen og slik lærte jeg meg å kjenne de forskjellige soppene, hvilke som er spiselige og hvilke som er giftige. Ingenting er mer tilfredsstillende enn å gå ut i skogen og finne masse skogsgull som jeg kaller det. Mine favoritt sopper er rød og brunskrubb + steinsopp – deilige å steke til de blir litt crispy på utsiden og ha på brødskiven, smaken minner litt om stekt bacon. Kantarell og piggsopp er to andre favoritter, også disse nydelige å steke og ha på skiven, men også deilige i supper, gryteretter,omeletter, sauser, stuinger og risotto.
Villsopp risotto
Ingredienser
- 200 gram risottoris
- ca 6 dl grønnsakskraft av en buljongterning
- 1/2 liten finhakket løk
- 2-3 dl sopp - Her brukt kantarell piggsopp og rødskrubb
- litt finhakket parma skinke - kan sløyfes
- 3-4 ss revet parmesan ost
- Litt salt og pepper
Slik gjør du
-
Hakk og stek soppen, sett til siden.
-
Ha den finhakkede løken i en panne med litt olje på middels varme. La surre noen minutter til løken blir blank.
-
Tilsett risen og bland godt
-
Ha i 1/3 av væsken og bland godt
-
La småkoke til væsken absorberer
-
tilsett resten av væsken og rør av og til til væsken er trukket inn i risen.
-
Risen skal være myk men med litt tyggemotstand.
-
Ta pannen til siden og rør inn krydder, Sopp, parmesanost og parmaskinke
-
Serveres med litt reven parmesan ost på toppen
Skriv en respons