En enkel, rask og nydelig gryterett med kylling, ris og deilig cajun krydder. Et lite tips, hvis du har barn som skal spise ( eller du ikke vil ha sterk mat) er å lage en porsjon på siden med mindre cajun krydder tilsatt da denne fort kan bli litt for sterk for de minste. En rett som faller de fleste i smak og som alltid alt i en gryte og deilige smaker 🙂
Cajun kyllinggryte
Prep Tid 10 minutter
Cook Time 30 minutter
Total Time 40 minutter
Servings 4
Du trenger
- 1 kopp jasmin ris litt stor kaffekopp
- 2 kopper vann samme kopp som brukes til å måle ris
- 1 kyllingbuljong terning/beger
- 5-600 gram kyllingfilet
- 1/2 rød grønn og gul paprika
- 1 liten løk
- 1 liten chilipepper
- 1 boks hakkede tomater
- 3 ss cajun krydder - Se link til oppskrift nederst på siden
- 100 gram revet ost kan sløyfes
- 2 ss olje
Slik gjør du
-
Ha vann og buljong i en gryte og kok opp. Når vannet koker tilsetter du risen, rør rundt med en gaffel, skru av platen og ha på lokk. Klar til bruk etter 20 minutter.
-
Kutt kyllingen i passe biter, ha dem i en bolle og tilsett olje og 2 ss cajun krydder, bland godt så alle bitene får krydder på seg.
-
Kutt grønnsaker i små biter og sett til side.
-
I en dyp panne eller gryte har du i litt olje, stek kyllingbitene til de er gjennomstekt, ca 2-3 minutter på hver side. Ha dem over i en bolle og sett til siden.
-
I samme panne/gryte tilsetter du litt mer olje og freser grønnsakene 2-3 minutter til de blir blanke sammen med resten av cajun krydderet.
-
Ha i kyllingen og hakkede tomater. Bland godt og la småkoke et par minutter.
-
Tilsett den kokte risen og bland godt inn.
-
Hvis du vil ha ost i tilsetter du denne nå og blander godt.
-
Klar til servering.
Tips
Adapted from Trykk her for oppskrift på Cajunkrudder
Skriv en respons