Ungarsk Langos – enkelt og knallgodt

Langos ble jeg for første gang kjent med i Ungarn for 10 år siden, og det har siden den gang vært en av mine største favoritter der nede når jeg vil ha noe kjapp,enkel,billig og deilig mat. Hvis du elsker nybakt brød, ost og rømme like godt som meg så kommer du til å elske denne enkle men smaksrike retten. Deigen er så nøytral i smaken at den kan tilsettes søtt eller salt og det smaker like godt. Du kan bare strø melis over den ferdigstekte langosen og du har en deilig søt rett. Noen har hvitløk på bunnen før rømme og ost. Du kan også drysse litt sprøstekt bacon på toppen. Her er det bare å prøve seg fram 🙂 Det finnes mange oppskrifter på Langos, men denne oppskriften er den som i mine øyne gir den beste og mest autentiske Langos’en .

 

1

2

3

IMG_8233

IMG_8240

IMG_8067

Langos

Prep Tid 3 timer 20 minutter
Cook Time 4 minutter
Total Time 3 timer 40 minutter
Servings 10
Author Spiselise.no

Du trenger

 • 3 store poteter
 • 7 ts tørr gjær
 • 3 ts sukker
 • 3 ts salt
 • 3 ss bakeolje
 • ca 500 gram hvetemel
 • Solsikkeolje til steking
 • Rømme og revet ost til topping

Slik gjør du

 1. Kok poteten, når de er ferdig kokt skreller du dem, har i en bolle og moser dem med en moser eller gaffel.( de skal være varme)
 2. Ha tørrgjæren og sukker over de moste potene, bland godt.
 3. Ha i mel, salt og olje og rør deigen i sammen.
 4. Ha deigen over på bordet med litt mel og elt deigen i 5-7 minutter. Tilsett litt mel når du knar til du får en glatt, elastisk og fin konsistens.
 5. Ha litt olje i bunnen av en bolle, ha oppi deigen med et håndkle over og la heve til dobbel størrelse. (ca 1,5-2 timer)
 6. Riv av en klump på størrelse med en bolle og klem den ut med fingrene med litt mel under til den er ca 1/2 cm i tykkelse i kantene og litt tynnere i midten. Form den som en runding eller oval. Du kan lage de små eller store.
 7. Ha olje i en panne eller gryte, minst 5 cm dypt, varm oljen til 180-190 grader.
 8. Legg deigen forsiktig oppi den varme oljen, la steke til den er gyldenbrun og fin under, ca 2 minutter, snu og stek på andre siden.
 9. La oljen få renne av litt over pannen før du legger langosen over på en rist kledd med kjøkkenpapir. La den renne av seg et par minutter
 10. Smør rømme over den ene siden og ha over revet ost, klar til servering.
 11. Spises med fingrene, riv av deilige biter og nyt 🙂

Tips

Tips:
Kan spises med melis på også for en søt variant.

Med Bacon på  🙂

7 Comments

 1. Denne må jeg prøve! Jeg har ungarsk familie og vi spiser alltid dette når vi er på ferie der nede. Har lett overalt etter en oppskrift men denne vant 😉 Tusen takk for at du delte den!

  • Så herlig, jeg spiser også alltid Langos når jeg er i Ungarn 🙂 og denne smaker veldig likt håper du liker den like godt som meg 🙂

   • Så spennende! Gleder meg til å prøve den ut 🙂 Finnes mange forskjellige oppskrifter på nettet har jeg sett, men har vært skeptisk til å prøve for jeg vil ikke bli skuffa.. dette er en rett man ikke kødder med! Men denne ser jo ganske troverdig ut, hihi 🙂

    • haha ja det er sant, den kødder man ikke med nei! Håper du ikke blir skuffet og håper du kjenner smaken av Ungarn 🙂

 2. Ble veldig tørr, måtte tilsette væske.
  Skal det ikke være noe av det i oppskriften, ser det er vann i de fleste andre..?

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.

Recipe Rating

*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.