Ost, bakst, chili,pølse, kjøtt alt mikset i denne herlige, spicy gryten. Jeg elsker bakst og jeg elsker varm mat så denne retten er helt perfekt til meg. I tillegg er den kjapp og enkel å lage. Den er utrolig god og anbefales på det varmeste 🙂
Chilidog bake
Prep Tid 30 minutter
Cook Time 20 minutter
Total Time 50 minutter
Servings 4
Du trenger
Chili
- 1/2 hakket løk
- 400 gram kjøttdeig
- 1 liten very hot chili hakket
- 2/3 boks med kidney beans
- 1/2 boks hakkede tomater
- 2 ts tomatpure
- 1/2 dl vann
- 1/2 ts chili pulver
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 1/4 ts chili flak
- 1/2 ts paprika pulver
Pølse
- 4 stk valgfri pølse anbefaler noen gode fra slakteren.
- Kutt pølsene i litt store biter
Deig
- 250 gram hvetemel
- 115 gram smør i terninger
- 1-2 dl melk
- 1/1 ts salt
- 1 ts bakepulver
Osteblanding
- 150 gram revet mozarella og cheddar ost
- 1/2 ts hvitløkspulver
- 1/2 ts chilipulver
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts pepper
- 1 ss smeltet smør
Slik gjør du
Chili
-
Hakk løk og ha i en varm panne med litt olje
-
La surre til de blir blanke, rør jevnlig, 2-3 minutter
-
ha i kjøttdeigen, stek og hakk.
-
Tilsett hakkede tomater, vann og tomatpure og bland godt
-
Ha i kidney bønner, chili og krydder
-
bland godt og la småputre i 5 minutter på laveste varme, rør av og til
Deig
-
Ha mel, salt og bakepulver i en bolle.
-
Ha i smøret i terninger og bruk fingrene til å smuldre smøret inn i melet så det blir små klumper.
-
Tilsett melk litt og litt mens du rører med en gaffel. Når deigen blir fast og slipper bollen er den klar.
-
Ha den på bordet med litt mel og kjevle ut til den er ca 1,2 cm tykk.
-
Stikk ut rundinger med en kopp eller form.
-
Ta sammen deigen og kjevle ut på ny, gjenta til du har brukt opp deigen.
Osteblanding
-
Bland alt i en bolle
-
Ha en og en deigkake i bollen, bland den godt så den blir dekket av osteblandingen.
Sette sammen formen
-
Ha chili i bunnen av en ildfast form (34*24)
-
Ha over pølsebitene
-
Legg deigkakene dynket i osteblanding på toppen.
-
Ha litt ekstra ost på toppen og i mellom deigkakene.
-
Stekes på 180 grader i 20 minutter - hvis de ikke ser helt ferdige ut så sett ovnen opp til 200-220 grader og stek videre i ca 5 minutter eller til de er fine og brune på toppen.
-
Serveres med rømme og eventuelt salat.
Skriv en respons