Dulce de leche – deilig som pålegg og til kakekremer

Dulce de leche er en latinamerikansk, søt melkebasert krem. Den kan brukes som pålegg, minner om HaPå, eller i kremer til kaker. Den har en litt karamellisert smak. Og lage den selv er så enkelt som det kan få blitt.

Alt du trenger er 1 boks søt kondensert melk. Ta av etiketten på boksen og kok den på medium varme i 3 timer. Pass på at boksen hele tiden er dekket av vann. La den avkjøle helt før du åpner boksen så ikke du risikerer at det spruter varm karamell på deg. Du kan sette boksen i en bolle med kaldt vann for raskere nedkjøling. Hvis du vil kan du røre inn litt vanilje essens for enda bedre smak. Oppbevares på lufttett glass.

Den kan brukes i smørkrem og ostekrem feks hvis du skal lage karamellkrem.

1

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.