En sterk og god rett med mye smak. Du kan bruke annet kjøtt, eller sjømat i sausen. Her har jeg brukt kylling, og det var knallgodt 🙂
Red curry kylling
Prep Tid 10 minutter
Cook Time 40 minutter
Total Time 50 minutter
Servings 3
Du trenger
- 600 gram kylling filet
- 1 rød chili
- 2 fedd hvitløk
- 2 to ppede ts red curry paste
- 1 ss tomatpure
- 1/2 ss revet fersk, ingefær
- 1 ts revet limeskall
- 1/2 ts salt
- 1/2 ss spisscummen
- 1 ss brunt sukker
- 2 ss Fish sauce
- 2 ss creme fraiche eller kokoskrem/melk
- 1 dl Tine kremfløte
- 7 dl vann
Slik gjør du
-
I en dyp panne har du i litt olje og tilsetter curry paste og tomatpure, bland godt og la surre mens du rører i et par minutter
-
Kutt kyllingen i biter og ha dem i en panne med olje på middels varme. Brunes lett, ha over på en tallerken og sett til side
-
Tilsett hakket hvitløk og chili, deretter alle krydder, ingefær, lime og Fish sauce. Bland godt og la det hele surre et par minutter.
-
Ha over vann og rør godt, tilsett så creme fraiche / kokos og bland godt. Hvis det skiller seg litt så gjør ikke det noe, det vil se bedre ut når det har kokt en stund.
-
La sausen koke i 15-20 minutter, rør av og til.
-
Ha så i kyllingen og kok i 10 minutter til eller til kyllingbitene er gjennomkokt.
-
Serveres med Ris og gjerne noe godt nanbrød.
-
Kjempgodt 🙂
Stemmer det med 7dl vann?? Vi lagde dobbel oppskrift og det betyr jo 1.4 l vann i en oppskrift til 6 personer. Den ble så tynnflytende at jeg kommer til å prøve under 7 dl på dobbel oppskrift neste gang.
Hei, hvis jeg skulle doblet oppskriften ville jeg nok brukt mindre vann enn det dobbelte ja. Begynn med mindre så tilsetter du heller litt mer underveis om du ser at det er behov eller til ønsket tykkelse på sausen. Håper det var til hjelp 🙂 eventuelt erstatt noe av vannet med fløte. Sausen skal være litt tynn, men ikke vannete.
Takk for svar. Da prøver vi det neste gang.