Polarbrød Havre

Disse polarbrødene er også veldig gode, litt grovere enn de forrige brødene. Polarbrødene kan du fryse ned eller oppbevare i en ziplock pose på benken 2-3 dager. 

142IMG_4487

 

Grove Polarbrød

Servings 25
Author Spiselise.no

Du trenger

  • 4 dl finsiktet rugmel
  • 2 dl havremel
  • 5 dl hvetemel
  • 1,2 dl små lettkokte havregryn
  • 1 ts salt
  • 50 gram mykt smør
  • 2 ss honning
  • 2,5 dl melk
  • 2,5 dl vann
  • 1 pose tørrgjær eller 50 g fersk gjær

Slik gjør du

  1. Ha tørrgjør i en stor bolle
  2. bland havregryn og hvetemel i sammen
  3. Bland rugmel og havremel i sammen og tilsett saltet, bland godt
  4. Ha melk og vann i en gryte og varm opp til rundt 40 grader
  5. Ha så væsken over gjæren og rør godt med en gaffel så alle klumpene løser seg opp.
  6. Tilsett så honningen og bland godt
  7. Tilsett så litt av melet og bland med en gaffel, tilsett litt til av melet før du tilsetter halvparten av smøret. Bland godt, fortsett til nesten alt melet er blandet inn.
  8. Ha deigen over på en benk eller et bord og elt inn resten av melet til du har en fin og glatt deig. Om den er bittelitt klissen gjør ikke det noe.
  9. Ha deigen i en bolle, dryss over litt mel og sett til heving under et håndkle i 60 minutter.
  10. Når deigen er ferdig kjevler du den ut til ca 1 cm tykkelse, Stikk ut ønsket form og prikk i dem med en gaffel.
  11. Sett til heving under et håndkle i 30 minutter. På disse har jeg brukt en Bever kake-utstikker som vi fikk i Kristiansand Dyrepark for noen år siden.
  12. Stekes på 250 grader i 7-9 minutter
  13. Avkjøl på en rist med håndkle over, la de bli helt kalde før du pakker dem i poser.
  14. Størrelsen på formen jeg har brukt her er 10 cm lang og 8 cm bred.
Passer perfekt i nisteboksen til skolebarna 🙂

IMG_4506IMG_4504

#Polarbrød #grovbrød #grovepolarbrød

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.

Recipe Rating





*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.