Fiskegrateng med makaroni enkelt og godt

Hjemmelaget fiskegrateng er absolutt å foretrekke fremfor de man kjøper. Er litt mer å tygge på i den hjemmelagde, og ikke bare en most masse som de man kjøper ofte er. Denne enkle klassiske fiskegratengen er super for store og små, og ikke er det vanskelig heller 🙂

2c3c12

Fiskegraten med makaroni

Prep Tid 20 minutter
Cook Time 30 minutter
Total Time 50 minutter
Servings 5
Author Spiselise.no

Du trenger

  • 5 ss smør
  • 5 ss hvetemel
  • 1 liter H- melk
  • 1,5 dl kremfløte kan sløyfes eller erstattes med melk
  • 2-3 egg
  • 1 ts salt
  • 500 gram hvit fisk - jeg brukte Torsk
  • 1/2 ts malt muskat
  • 1/2 ts pepper hvit eller sort
  • 300 gram revet gulost
  • 1 stor gulerot
  • 5-6 dl makaroni
  • Griljermel

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader
  2. Smelt smør i en gryte på middels varme, ha så i melet og bland godt i sammen,
  3. Tilsett 1/4 del av melken og rør godt, la det koke sakte opp, så fort det tykner tilsetter du litt mer melk, fortsett til du har hatt i all melk og fløte.
  4. La koke på svak varme mens du rører i 5 minutter.
  5. Tilsett salt, muskat og pepper, bland godt å ha røren over i en dyp bolle.
  6. La sausen hvile i 10 minutter før du tilsetter ett og ett egg, rør godt i mellom hvert egg.
  7. Mens sausen hviler koker du makaroni og kutter gulerot og fisk i biter.
  8. Ha så i 2/3 av osten og rør det godt inn.
  9. Så tilsetter du gulerot og fisk, rør forsiktig inn.
  10. Tilsett makaronien og bland godt.
  11. Ha røren over i en stor ildfast form, ha over litt revet ost og deretter dekker du godt med griljermel
  12. Stekes nederst i ovnen på 200 grader i 30 minutter
#Fiskegrateng #fisk

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.

Recipe Rating





*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.