Pork Al pastor taco

Da har vi fått testet denne nye Al pastor tacoen. Chicken Tinga Tacoen var jo en suksess her i huset, ble Al Pastor like suksessfull?

Al Pastor er en populær rett fra Sentral-Mexico. Mest sannsynlig har meksikanerne hentet inspirasjon fra libanesiske immigranter og deres shawarma retter når de har utviklet Al Pastor. Retten lages vanligvis av svinekjøtt i tynne strimler som marineres i tørkede chili,krydder,achiote og ananas som gir en saftig, krydret og søt rett.  Al pastor passer godt i sammen med frisk, sursøt ananassalsa med løk og koriander.

Jeg var veldig spent i forkant på hva barna ville synes om denne retten, så jeg lagde vanlig taco ved siden av da det ante meg at dette ikke kom til å gå veien. Ananas er de ikke så glad i som frukt, og jeg var selv godt voksen før jeg kunne sette pris på ananas i middagsretter 🙂

Barna likte som forventet ikke retten, det var en bit og ferdig med den saken. Jeg derimot syntes retten var god, den var sterk, veldig sterk, men som funket veldig bra sammen med sødmen fra ananasen. En enkel og smakfull rett. Tror nok denne passer best for voksne, ikke pga ananasen men fordi den var så sterk i krydderet 🙂 Men liker du sterk mat og ikke har problemer med ananas så bør du absolutt teste denne retten, jeg kommer garantert til å lage den flere ganger til oss voksne 🙂 Jeg må si jeg likte den ananassalsaen veldig godt, og det var en veldig god kombinasjon. Det trengte ikke være mer tilbehør enn det som var.

1

Pork Al Pastor Taco

Author Spiselise.no

Du trenger

 • 1 pk Old el paso Pork Al Pastor
 • 500 gram svinekjøtt i strimler
 • 3 ss olje
 • 2 bokser ananas ferdig kuttet eller 1/2 liten fersk ananas.

Tilbehør

 • 1 liten finhakket løk
 • fersk koriander
 • eventuelt litt rømme

Slik gjør du

 1. Bland 2 dl ananas med ananas salsa seasoning. Rør godt om å la det stå en stund så smakene for godtgjort seg.
 2. Bland Al pastor Pork seasoning med 3 ss olje i en skål. Tilsett kjøttet og rør til det er jevnt dekket av marinade. La det stå å marinere i 5 minutter. Lar du kjøttet marinere i kjøleskapet over natten blir det ekstra deilige smaker.
 3. Varm opp en stor stekepanne på middels til høy varme. Tilsett det marinerte kjøttet og stek i 6-8 minutter under omrøring til kjøttet er gyllent. Tilsett 1 dl ananas, stek og rør om i omtrent 1 minutt til ananasen er gjennomvarm
 4. Varm tortillalefsene i en stekepanne (non stick) på middels varme. Brunes på hver side ca 10 sekunder.
 5. Legg noen biter med kjøtt på hver av tortillaene, topp med ananassalsa, løk og koriander eller rømme.
Bon Appetit 🙂

Vi har også testet Bali Fiske taco, hva tror dere barna syntes om den? Svaret kommer snart 🙂

2 Comments

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.

Recipe Rating

*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.