Chicken Tinga

Chicken Tinga er et av de nye soft taco kit settene fra Old el Paso. Jeg er så heldig å få teste disse 3 kittene. De heter Chicken Tinga, Baja Fish og Pork Al pastor. Ingen av disse var kjent for meg fra før men Taco er jo godt i alle varianter så da kunne jeg jo ikke takke nei 🙂

3

Først ut er Chicken Tinga, denne hadde vi til middag i går. Laget med kyllingfilet og myke små tortilla lefser. Jeg var veldig spent på hva ungene kom til å synes, de er jo vant til standard taco og guttungen er ganske sær på hva han liker og ikke liker, ikke er kylling en stor favoritt hos han heller:) Men dette falt i smak altså, selv guttungen likte dette og de ble ikke skremt av verken nye smaker eller løk blandet med kylling. De elsket dette og det gjorde jeg også 🙂 Så dette kommer vi garantert til å spise flere ganger. Denne retten kan du lage på flere måter, vi brukte denne fremgangsmåten.

Smakte kjempegodt og smakene var ikke typisk taco smak sånn som vi er vant til, gøy med noe nytt og gøy at ungene likte det 🙂 Jeg er veldig spent på denne Fiske tacoen og om jeg og barna kommer til å like den. Men før vi tester den skal vi teste Pork Al pastor 🙂

1

2

 

Chicken Tinga

Author Spiselise.no

Du trenger

 • En pakke Chicken Tinga soft taco kit
 • 500 gram kyllingfilet jeg brukte 600 gram
 • 1 løk
 • Avokado
 • 2 dl vann
 • salat
 • I tillegg hadde jeg litt revet ost rømme, paprika og mais

Slik gjør du

 1. kutt en løk i skiver
 2. Kutt avokado i terninger og ha over i en bolle, ha litt sitron over så holder de seg grønne og fine lengre.
 3. Ha krydderet i en mellomstor gryte eller høy panne og tilsett vann og rør det sammen
 4. Kutt 3 dype kutt i kyllingfileten og ha den over i pannen. La den småkoke i 15 minutter eller til kyllingen er gjennomkokt, snu kyllingen hvert 5 minutt.
 5. Ha kyllingen over på en fjøl og bruk to gafler til å dra kyllingkjøttet i strimler.
 6. Ha kyllingkjøttet tilbake i sausen og la det småkoke til sausen er fordampet.
 7. Varm tacolefsene i en god panne uten smør, 20 sekunder på hver side. Ha dem under et håndkle for å holde dem varme, jeg laget bare til underveis jeg.
 8. Ha først kyllingkjøttet i lefsen, ha så over litt chipolte saus, så hadde jeg litt ost, salat, avokado og en dæsj rømme på.
 9. Til ungene hadde jeg kylling, chipolte saus, ost, mais, paprika og rømme og til guttungen hadde jeg kylling,mais,salat,ost og rømme.
matvarene er sponset men meningene er mine egne 🙂

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.

Recipe Rating

*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.