Kyllingpanne – Knallgod

Dette er en av mine favoritter, kylling i langpanne, den smaker helt fantastisk 🙂 Jeg elsker dessuten mat hvor alt skal i en panne, deilige smaker som blander seg, ingen røring og styr over kasseroller, det er bare å sette i ovnen og vente på at den kommer ut klar til servering.1b
Langpanner som er ca samme størrelse som min kan du få tak i HER (annonselenke)

2

3

IMG_5273

Else Kåss Furuseth digget kyllingpannen hun fikk servert ifb med innspilling av serien Else om Selvmord <3

Kyllingpanne

Knallgod kyllingpanne
Prep Tid 15 minutter
Cook Time 45 minutter
Total Time 1 time 40 minutter
Servings 4
Author Spiselise.no

Ingredienser

 • 10-12 poteter eller nok til du har fått dekket bunnen med to lag - Jeg bruker gule Amandine Princesse poteter
 • 1 rød paprika
 • 1 brokkoli
 • 1/2 løk
 • 2 fedd hvitløk
 • 3 kyllingfileter
 • 1 liten kartong / 3 dl Tine krem fløte
 • 1 pose revet mozarella ost eller annen ost du liker
 • salt og pepper
 • Paprika pulver
 • Oliven olje
 • liten Langpanne eller annen ildfast form

Slik gjør du

 1. Sett ovnen på 220 grader
 2. Kutt poteter i skiver,skivene bør ikke være mer enn 2-3 mm tykke , jeg kjøper de med gult skrall og så lar jeg bare skrallet være på
 3. Hakk opp hvitløken og kutt løken i skiver
 4. kutt paprika i strimler
 5. kutt kylling i biter
 6. kutt av brokkolitopper
 7. Ha litt olivenolje i bunnen av langpanna og dekk bunnen med potetskiver
 8. Ha på litt salt og pepper og legg ett lag til med poteter
 9. Ha på litt olivenolje, salt, pepper og paprikapulver
 10. fordel hvitløk og løk jevnt over potetene
 11. ha så et jevnt lag med kylling
 12. Deretter tilsetter du paprika og brokkoligtoppene til slutt.
 13. Ha så over fløten og tilsett salt pepper og paprikapulver
 14. Ha tilslutt over osten
 15. Stekes midt i ovnen i 40-45 minutter, stikk i potetene med en kniv for å sjekke at de er møre.
 16. Når potetene er møre er den klar til servering.

Tips

Server med litt godt brød om du vil, jeg spiser den bare som den er, masse deilig smak.

#kylling #kyllingpanne

104 Comments

  • Dette ble veldig godt, jeg skar potetene i veldig tynne skiver, og la til 10 min på steketiden. Jeg tror det kan være lurt å røre hvitløken i fløten. Tror også at det kan være lurt å lage den i et ganske flatt ildfast fat. Jeg kjøpte kylling i skiver på Rema 1000 og skar dem opp i strimler. Fungerte fint, kunne hatt på mer ost på toppen, og jeg tror at litt ost i potetlagrene også gjør den veldig god.

  • Hva slags poteter bruker du? Sjekk posen at de er koke klare etter 25 -30 minutter og så må ikke potetskivene være for tykke rundt 0,3 cm tykkelse.. Prøv å skru opp til 220 grader , ovner er forskjellige så noen kan bruke lengre tid også

  • hehe, 200-220 grader i 30 minutter skal holde om ikke du har kuttet potetskivene veldig tykke? Da vil det ta lenger tid. potetskivene bør ikke være mer enn 0,2-0,3 cm tykke. Noen potet typer tar også lenger tid å bli møre.. Håper den kommer seg med noen minutter til 🙂

  • Gule poteter er relativt, du! 🙂 Bruk mandelpoteter eller gulløye til dette. Jeg laga noe liknende med pimpernell, alt annet var ihjelstekt før potetene var gjennomstekt (1/2 cm tykke skiver).

   • Pimpernell burde jo fungere fint siden det er melne poteter som blir møre på 25 minutter, hadde skivene vært enda litt tynnere 0,2-0,3 cm tykke så hadde de nok blitt gjennomstekt i tide 🙂 Jeg bruker de gule potetene som man ofte bruker i potetsalat. Men tykkelsen på skivene har uansett mest å si for at de skal bli gjennomstekt tidsnok 🙂

   • Jeg har gjort det nå, men egentlig spiller det ingen rolle hvilke poteter, så lenge skivene ikke er for tykke blir de aller fleste potetskiver møre i løpet av 30-40 minutter i ovnen 🙂

 1. Da ble Kyllingpannen dagens middag 🙂 det var skikkelig godt . Sto i ovnen i 45 min ,da var potetene mør å god 🙂 220 sto ovnen på. Jeg kunne kryddret litt mere ,hadde ikke hvitløk og ikke paprikapulver 🙂 Retten kan anbefales ja 🙂 🙂 🙂

  • Så gøy at den falt i smak 🙂 Ja steketiden kan variere litt fra ovn til ovn og tykkelse på potetskivene hehe 🙂 Takk for tilbakemelding, det var veldig hyggelig 🙂

 2. Hvis det er et problem med å få potetskivene møre er det jo bare å gi dem et oppkok i lettsaltet vann før du legger de i formen. Dette er et tips jeg har fått av min sønn som er kokk. Brukes ofte til fløtegratinerte poteter også. Lykke til !!!!!

 3. Dette smakte helt fortreffelig og ble veldig godt mottatt i heimen blandt tre ungdom som gjerne ville ha mer av dette ved en senere anledning ? Jeg brukte 700 gr kyllingfilet og det holdt akkurat til vår familie på fem. Kunne nok kanskje ha vært litt mer mat, men nå skal det sies at tre stykk spiser for to! For en normal spist familie passer oppskriften perfekt! Takk for tips, kjempegod rett!

 4. Jeg laget denne retten etter oppskriften, hadde riktignok ferdig stekt kylling til salat, men kjempegod rett, denne skal jeg bruke til helgen med 6 voksne på hytetur, takk for godt tips.

  • tja, hvis jeg skulle byttet de ut ville jeg byttet ut med pastapenne, forkok de noen få minutter å så ha de i bunnen av forma, så koker de seg ferdig i fløten 🙂

  • Det aner jeg ikke , har aldri opplevd det eller hatt det problemet…Men det skal bare fløte oppi ikke noe annen væske…Fløten er kraften som koker inn i potetene, kyllingen og grønnsakene…

 5. Lagte denne til middag i dag, men alt svømmer i fløte og potetene er harde. Satte den i 30 minutt på 210 grader. Har satt den inn i ovnen i nye 15 minutt nå, men ser ikke helt hvordan jeg skal unngå suppe av fløte. Får bare krysse fingrene. Ser iallefall veldig god ut!

  • Viktig at potetskivene ikke er for tykke for da bruker de lengre tid på å bli møre..Men hvis du følger oppskriften så skal det ikke svømme i fløte 🙂 Prøv noen minutter til i ovnen og ikke vær redd for å gå høyere på tempen, 220-230 grader, ovner varierer på varmen så steketid og temp kan variere noe. håper den kommer seg med noen minutter til i ovnen 🙂

   • Potetene var skjært tynnere enn du anbefalte. Kanskje det er feil sort. Har samme problemet når jeg prøver å lage fløtegratinerte poteter. Sjekket etter 15 minutt og det var fortsatt flytende. Nå lar jeg den stå en time til sammen. Ovnen min er gjerne litt ivrig, så eg skrudde den ned 10 grader for å ikke svi toppene.

  • Det var jo rart, skal jo egentlig ikke ha så mye å si på potet typen da de fleste poteter er kokt på 30 – 40 minutter. Brukte du matfløte eller kremfløte? Min erfaring er at matfløte er mer tyntflytende mens kremfløte blir fyldigere og bedre i smaken.Man kan også hive litt alum,folie over toppen for å unngå at det blir svidd på toppen så kan man guffe på litt mer varme 🙂

  • Jeg har ikke prøvd det selv, men så ei lenger opp her som sa hun hadde brukte svin istedenfor kylling, jeg ville bare hatt de rå oppi så lenge det ikke er kjempetykke biter 🙂

 6. Har den i ovnen nå, skal servere den på syklubb i kveld. Skal gi tilbakemelding hvordan den ble mottatt. Synes det ser veldig godt ut ??

 7. Doblet opp mengden……blandet et glass rød pesto i fløten og 2 glass med sort oliven. I morgen slenger jeg på et glass med soltørka tomater i biter.

  Perfekt som varmrett til koldtbord med salat av basilikum, sherrytomater og rødløk. Så godt så enkelt

 8. Laget denne retten i dag og den falt veldig i smak 🙂 Men trodde at fløten skulle bli ganske så tykk, men var ganske tyntflytende- men godt alikevel 🙂

  • Så hyggelig at den falt i smak 🙂 Fløten skal bli tykk, man bør bruke Tine kremfløte for å få den perfekte konsistensen og smaken 🙂

  • Har laget denne 3 ganger og hver gang blir fløten tyntflytende. Bruker tine kremfløte.
   Har tenkt at kanskje det er kyllingen som frigir endel væske!

   • Hmm ja da kan det være kyllingen som avgir for mye vann, eventuelt kan du prøve å bruke litt mindre fløte eller litt mer poteter 🙂 Du kan også prøve å skru varmen litt opp, ovner er forskjellige og din avgir kanskje litt mindre varme?

    • Hei. Denne retten er bare helt fantastisk. En av mine favoritter men lurer på om du har ett tips. Opplever at det blir en del «vann» væske etter å ha hatt den i ovnen. Har ingenting å si på smaken men ser ikke så delikat ut.

     • Hei, så hyggelig å høre . Bruker du tine kremfløte ? Andre fløter eks matfløte vil gjøre den vannete . Har også opplevd at noen kylling typer er mer vannete feks, så kan hjelpe og romptemperere den litt og klappe de litt med tørke papir for å trekke ut vann, samme med potetene at de er tørrest mulig.
      Ellers er min erfaring at det aller beste kremete ikke vannete resultatet får man av tine kremfløte og kun den 😅 Håper dette kan være noe til hjelp ☺️

 9. Heilt hekta på denne!
  Koker potetskivene kjapt opp på forhånd, blander kvitløken i fløyten og dynger på med ingredienser og krydder. Steiker på litt mindre varme, litt lenger, får saftigere kyllingbiter. Har ca 6 middager til meg, 5 om eg er skrubbsvulten.
  I dag skal eg testa å ha pesto i fløyten og litt steikt sjampinjong – det kan ikkje slå feil. Neste gang blir det søtpoteter eller sellerirot, siden eg vil ha mindre karbohydrater.
  Tusen takk for genialt enkel og smakfull oppskrift!

 10. Har laget denne retten mange ganger, like vellykket hver gang. ALLE liker den. Man kan variere ingredienser, jeg er allergisk mot paprikafrukt, men bruker tomater isteden, tror denne pannen kan lages med laks eller torsk også, har tenkt å prøve det. Kan variere med krydder også?.

 11. Nå henger jo jeg 4-5 år etter i chatten her, haha! Men fant først denne oppskriften i går og laget den i dag. Det smakte aldeles fortreffelig! Poteter, saus, smak, alt nøyaktig etter oppskrift, var helt perfekt! Kommer til å lages mange ganger denne🤩

 12. Noe av det beste jeg har spist. Jeg lagde til 8 voksene og skar potetene på jern så de ble tynne og saftige. Brukte også kyllinginefileter som jeg la tett i tett. Lagde en salat til med melon og druer ++

6 Trackbacks / Pingbacks

 1. Middagstips | Steps of Viktoria
 2. This is my tweet… Kyllingpanne – Knallgod https://t.co/QjfTbnBgcL vi… | Svendberg.com - Siri Svendberg
 3. Laksepanne – knallgod
 4. Tika Masala Laksepanne – Spiselise
 5. Inetvju med bloggeren “Spiselise” – blogg.kulinariskforum.no
 6. Intervju med bloggeren “Spiselise”

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.

Recipe Rating

*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.