Denne kaken er enkel og lage, og smaker utrolig friskt og godt. Server til fest eller til søndags-kaffen, den kommer garantert til å falle i smak hos store og små .
Du trenger:
- 256 g hvetemel + 2 ss hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1/2 ts natron
- 227 g mykt smør
- 350 g sukker
- 2 ts Sitronessens / sitronsaft
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 4 store egg
- 1/2 ts salt
- 2,36 dl Rømme
- 2 ss revet sitronskall
- 5 dl bringebær
Stekes på 160 C 1 time og 20 minutter – Rund 22 cm form
Slik gjør du:
- I en mikse bolle tilsetter du smør, sukker , sitron og vaniljeekstrakt
- miks dette til en luftig konsistens (3 min med mikser ca)
- I melet blander du inn bakepulver, natron, og salt
- Tilsett ett og ett egg i smørmiksen , miks godt mellom hvert egg
- Vask og tørk bringebærene, ha i en bolle og tilsett 2 ss hvetemel, bland i sammen og la stå
- Sik litt av melblandingen i røren og tilsett litt rømme, miks, gjenta til du har tilsatt all mel og rømme.
- Vend inn sitronskall
- Vend inn bringebærene – bringebærene skal være godt dekket av mel før du har dem i røren helt på slutten, melet rundt absorberer noe av fukten fra bærene under steking og skal forhindre at de synker til bunns i kaken mens de steker.
- Stek kaken i ovnen på 160 grader i 1 time og 20 minutter
- La kaken avkjøle i 30 minutter før du velver den opp ned på en rist, la avkjøle.
- Kan serveres som den er med litt is til, eller du kan raspe hvit sjokolade å ha over. Melisglasur passer også fint til kaken.
Skriv en respons