Hjemmelagde Pølser

Siden min nye Kitchen Aid kom i hus har jeg oppdaget at man kan få mange ekstra deler til denne fantastiske kjøkkenmaskinen. Alt fra Kjøttkvern, kuttere, pastaruller og pølse tuter. Disse ekstra delene koster en del, men på amazon fant jeg en grei deal hvor jeg fikk kjøttkvern, pølsetuter og 4 forskjellige grønnsakskuttere og osterasp for 1600 kr ink frakt. Her i Norge kostet det nesten 3000 kr for bare kjøttkvern og en grønnsakskutter så her følte jeg at dealen var god. Fikk det levert på døren etter noen få dager og er veldig fornøyd.

Så da fikk jeg lyst å prøve meg på hjemmelagde pølser. DSC_0603

Det første jeg måtte få tak i var tarmer. Det fant jeg på denne siden til Scanholm.no. Jeg bestilte svinetarmer, 23 meter. Hadde de i postkassen etter noen få dager.
Tarmene kommer vakumpakket i en pose med en slags saltlake. Det er viktig at de får ligge i vann noen timer før bruk for å få vekk saltet og noe av lukten.

Jeg skal ikke stikke under en stol at det luktet litt spesielt av tarmene, ikke så mye i rommet men det ble litt lukt på fingrene. Ikke noe lukt jeg synes var veldig behagelig men den forsvant mer når kjøttet kom inn i tarmen og det smakte ikke som det luktet, heldigvis for det 😀

Til kjøttfyll brukte jeg Nakke koteletter. Disse har nok fett til at man ikke trenger tilsette ekstra fett. Her er det bare å velge det man har lyst på, bruker man renere kjøtt kan man gå til slakteren å be om fett om man trenger tilsette ekstra.

Oppskrift:

  • 4 Kg nakke koteletter
  • Salt
  • pepper
  • spisskummen
  • Hvitløkspulver
  • Chilli
  • Paprika pulver
  • Fersk hakket koriander
  • Tarmer

Her må du bare smake deg frem med krydder, og du kan bruke dine favoritt krydder.

Kvern kjøttet og tilsett krydder.
Stek en liten bit av kjøttet og tilsett mer krydder om du ønsker det. Her er det bare å jobbe seg frem til ønsket smak,

Når du er fornøyd med deigen er det på tide og sette på pølsetuten og dra fram tarmene. Tarmen må tres innpå pølsetuten, pass på at du hele tiden har vann på hendene da glir tarmen mye lettere på tuten. Dette syntes jeg egentlig var ganske lett og gikk fort å uten problemer.

Så er det bare å stappe kjøttet ned og begynne å fylle tarmene. Kjørte på middels tempo og det gikk ganske greit å fylle pølsene. Jeg snurret pølsene i ønsket størrelse, her er det viktig at du snurrer de annenhver motsatt vei. Første pølse til høyre, neste til venstre osv for å unngå at de snurrer opp igjen. Knytt med et tau i mellom hver pølse for å holde dem ekstra på plass. ( dette tror jeg egentlig ikke er nødvendig om man får snurret pølsene skikkelig )

Pølsene ble kjempegode, og det ble mange nok til både fryseren og svigers.

Dette tok alt i alt 3-4 timer fra start til slutt. Det var første gang jeg prøvde meg på pølser så kanskje går det fortere neste gang.

2

#Pølser #hjemmelagdepølser

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.