Seigmenn/ Seigflesk til Jul

Hjemmelaget seigmenn har vært en juletradisjon i min familie så lenge jeg kan huske. Denne oppskriften gir gode, holdbare og perfekte seigmenn. 

En lignende form av den jeg bruker finner du HER

Seigmenn- seigflesk til Jul

Seigmenn- seigflesk til Jul

Ingredients

  • 2,5 dl Vann
  • 1 Kg Farin
  • 1,5 dl kaldt vann
  • 100 gram gelatinpulver (4 poser )
  • 2 ts Sitronsyre
  • 1 flaske aroma eks - Bringebær / Annanas /appelsin /sitron
  • Ønsket Farge - Du kan bruke konditor eller matfarge. Tilsett til du har ønsket styrke på fargen. Grønn, gul og rød er fine seigmenn farger nå i julen.
  • En firkantet form, ca 23*30 cm eller silikonformer (masse billig på ebay feks)
  • *De fleste ingrediensene får man kjøpt på vanlige kolonialer, aromaen kan man kjøpe på apoteket.

Instructions

  1. 2,5 dl Vann og sukker kokes til det blir blankt.
  2. Bland gelatinpulver og 1,5 dl kaldt vann i en bolle og rør godt i sammen.
  3. Tilsett så gelatinblandingen i sukkerlaken og rør godt til det er helt oppløst.
  4. Tilsett så sitronsyre, essens og farge, bland godt.
  5. Hell røren på et vått fat, avkjøl det litt før du strør litt sukker over toppen.
  6. Sett det i kjøleskapet til dagen etter.
  7. Strø sukker på benken, dra geleen av fatet. Her må du bare bruke litt krefter og dra. Legg den rett på sukker. Så fort du får sukker på så kan du ta på den uten at den henger fast.
  8. Klipp opp i remser og deretter i firkanter. Klipp dem over en bolle med sukker som de kan lande i, bruk en skje til å rulle de så alle kanter er dekket.
  9. Du kan også bruke små former og trykke ut små figurer. Dypp formen i sukker mellom hvert uttrykk.
  10. Silikonformer er kjempebra og bruke til å lage seigmenn, man får fine biter og det blir ikke så mye kliss som når man klipper opp. Husk å skylle formene i kaldtvann uten å tørke dem før du heller oppi seigfleskmassen.
  11. Dypp/rull bitene i sukker, pakk dem i cellofanposer og oppbevar dem i en tett kakeboks i kjøleskapet.
  12. Kjempegodt for store og små  🙂
https://www.spiselise.no/2014/12/08/seigmenn-til-jul/

1 Trackback / Pingback

  1. Seigmenn/Seigflesk – Hildes småbruksblogg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.