Sushi

Det tok litt tid før jeg smakte på sushi første gang og det var enn sånn fra butikken som strengt tatt ikke falt i smak. Men så fikk jeg smake sushi laget på ordentlig sushi restaurant og da begynte jeg å elske sushi. Sushi trenger ikke være kjedelig i det hele tatt og den må ikke bare inneholde rå fisk som kanskje er hovedgrunnen til at mange vegrer seg for å spise sushi. Tempura sushi hvor innholdet er kylling eller reker dypet i tempura røre og frityrstekt er en av mine favoritter. Men jeg setter også pris på en sushi med feks røkt ørret. 

Den smaker så mye bedre hjemmelaget enn på butikken, så er det både lett og gøy å lage. jentungen elsker sushi med tempura kylling og hun syntes det var kjempegøy å være med å lage dem. Hun mente de var mye bedre enn de vi kjøpte på restauranten. 

Personlig synes jeg det er kjempegodt med tomat og chilimajones på toppen mens gubben er mer på wasabien. Så har vi de ungevennlige uten pynt og ekstra støsj på toppen, spesielt guttungen var litt skeptisk til sushi men likte veldig godt de med kylling i. Veldig godt var kanskje å ta litt hardt i men han spiste de ihvertfall uten å klage dog litt mindre enn han pleier. Det var hans første møte med sushi og forbant det med rå fisk så litt skeptisk der men det går seg nok til, vi andre koste oss glugg 🙂

Et lite tips, risen er veldig klissete så lurt å bruke engangs hansker og vaske kniven litt innimellom kuttingen så det klisser litt mindre. De ble finere jo flere jeg laget, er jo alltid litt klabb og babb første gang man gjør noe, men 2 og 3 gang ble veldig bra 🙂

Sushi
Write a review
Print
Du trenger
  1. 1/2 Agurk
  2. 1 gulrot
  3. 1 vårløk
  4. litt kyllingfilet - kokt og kuttet i skiver (eks salat kylling) og eller reker, ferdig kokte og skrelt.
  5. 5-10 Store reker
  6. Sushi ris
  7. Nori ark (selges på de fleste dagligvarer)
  8. Sushi eddik (sushi seasoning)
  9. olje til frityrsteking
  10. Bambusmatte (til å rulle sushien med)
Tempura røre
  1. 50 hvetemel
  2. 25 gram maizena
  3. 1/2 ts salt
  4. 1 ss bakepulver
  5. ca 1,3 dl kaldt vann helst med kullsyre (faris, selters)
Sushi seasoning
  1. 5 ss Sushi eddik
  2. 1 ts salt
  3. 1 ts sukker
Annet
  1. Chili majones
  2. Wasabi
  3. Tomat
  4. soyasaus
  5. Syltet ingefær
Slik gjør du
  1. Kutt grønnsaker i tynne strimler, på agurken fjerner du frøene før du kutter de i tynne strimler.
  2. Kok sushi ris som anvist på pakken
  3. Lag sushi seasoning ved å ha eddik salt og sukker i en gryte, kok opp og rør rundt til sukker er oppløst, ha over i en kopp å avkjøl
  4. Ha sushi seasoning over risen og bland forsiktig inn, la risen bli lunken.
Tempura
  1. Bland de tørre ingrediensene i en bolle
  2. gjør klar olje i en gryte og varm opp til rundt 200 grader. Sjekk at oljen er varm ved å stikke en tresleiv oppi, hvis det bruser rundt kanten så er den klar.
  3. Gjør klar kylling og reker
  4. Tilsett vann (farris) i de tørre ingrediensene og miks godt rundt
  5. Dypp kylling og reke biter i tempura røren og ha over i oljen, la steke til de er gyldne brune på begge sider. Legg de så over på et tørkepapir.
  6. Kle bambusmatten med gladpack så blir den enklere å rengjør.
  7. Legg et nori ark oppå bambusmatten
  8. legg et tynt lag med ris over nori arket, langsiden mot deg, la risen gå ut til kantene bortsett fra på langsiden lengst bort fra deg, la det være en liten glipe igjen der uten ris.
  9. På langsiden mot deg legger du nå i en stripe bortover litt agurk, gulrot og kylling eller reker
  10. Bruk matten den ligger på til og rulle den sammen til en stram pølse, når du kommer til kanten ha litt vann langs nori kanten og rull ferdig. Rull den gjerne et par ekstra ganger inni matten så den blir fast og fin, bare ikke klem for hardt så klart da går den i stykker
  11. Kutt rullen i skiver å ha dem over på en tallerken, pynt gjerne med tomatskiver, chilimajones, sjøgress salat og vårløk.
  12. Serveres med tilbehør som soyasaus, syltet ingefær, chilimajones og wasabi.
Notes
  1. Smaker best om man spiser det med pinner 🙂
  2. Ønsker du risen på utsiden så legger du risen først, derettetr pynt (eks sesamfrø), snu matten med risen ned, legg på fyllet og rull sammen
  3. Avocado er også godt å ha inni sushi.
  4. Sushi seasoning høres kanskje litt ekkelt ut men det er der hovedsakelig for å sørge for at risen ikke blir dårlig. kald ris utvikler stoffer som ikke er bra for kroppen vår, derfor brukes denne eddiken i sushi ris. Det gir god smak og sørger for ris som ikke blir like fort dårlig så ha den i risen selv om det lukter litt når du lager eddiken, det gir ikke slik lukt i sushibitene!
Spiselise http://www.spiselise.no/

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.