Biffgryte med dumplings

Nok en alt i en gryterett, denne tar litt tid å lage men den lager seg stort sett selv så lite arbeid og verdt tiden. I Norge er man nok mest vant til melboller, som jeg ikke er så veldig glad i, men disse dumplingsene servert i en deilig bifggryte derimot var helt fantastisk 🙂 

Biffgryte med dumplings

Prep Tid 10 minutes
Cook Time 5 hours 30 minutes
Total Time 5 hours 40 minutes
Servings 4

Biffgryte

Du trenger

  • 1 kg bankekjøtt
  • 1 løk
  • 2-3 gulerøtter
  • 4-5 poteter
  • 2 bokser hakket eller hele tomater
  • 1 liten boks kidney bønner
  • Nok kraft av buljong til å dekke over kjøtt og grønnsaker
  • 2 ts salt og pepper
  • 2 ts chilipulver
  • 2 ts paprikapulver
  • litt hvetemel

Dumplings

  • 250 gram hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 75 gram kaldt smør
  • 1 ts salt
  • 3-4 ss revet ost
  • ca 2 dl kaldt vann

Slik gjør du

Biff gryte

  1. Kutt kjøttet i terninger, rull dem i mel og brun dem i en panne, sett til side
  2. Kutt poteter, løk og gulerøtter i mindre biter og ha dem i en gryte med smeltet smør og litt olje
  3. La grønnsakene surre mens du rører et par minutter
  4. Tilsett det brunede kjøttet
  5. Hell over hakkede/hele tomater og kraften
  6. Ha i krydder og la gryten småkoke under lokk i 2-3 timer, til kjøttet er mørt. Bruk en gryte/panne som tåler stekeovn

Dumplings

  1. Ha det tørre i en bolle
  2. Smuldre smøret inn i det tørre
  3. Tilsett osten (kan sløyfes)
  4. Ha i vannet og rør deigen lett i sammen til du kan forme den til små boller.
  5. Når kjøttet er mørt ta ut biffgryten og legg oppi bollene slik at de dekker toppen
  6. Ha på lokk og sett gryten inn i stekeovnen i 20 minutter, ha av lokket og stek i 10 minutter til eller til bollene får en gylden farge

Tips

Server med en god salat
Retten kan serves med ris

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.