Hjemmelaget Tortilla lefser

Tacoen når virkelig nye høyder med hjemmelaget tortilla lefser til. Ikke bare smaker de mye bedre enn de ferdigkjøpte, men den myke konsistensen sammen med fyllet er bare helt fantastisk godt. Så blir de heller ikke stive og kalde i løpet av 5 minutter slik de ferdigkjøpte ofte blir.. Det går kjempefort å lage, det er virkelig verdt det lille arbeidet som trengs for å smekke fram disse på tacokvelden 😀 

Hjemmelaget Tortilla lefser
Serves 8
Write a review
Print
Prep Time
25 min
Cook Time
3 min
Total Time
30 min
Prep Time
25 min
Cook Time
3 min
Total Time
30 min
Du trenger
  1. 500 gram hvetemel
  2. 100 gram mykt smør
  3. 2 ts salt
  4. 2,4 dl varmt vann, ikke så varmt at du brenner fingrene.
Slik gjør du
  1. Ha alt det tørre i en bolle
  2. Tilsett smøret og kna det inn i melet med fingrene
  3. Tilsett vannet, ca halvparten, og bland med hendene
  4. tilsett litt og litt vann mens du elter inn
  5. legg deigen på bordet og kna godt til du har en glatt fin deig som ikke henger fast i fingrene. (5-10min). Tilsett mel underveis om det er behov.
  6. Lag boller som er en liten håndfull store, ca dobbelt så store som de på bildet.
  7. Legg de i en bolle og la dem hvile med et kjøkkenhåndkle over i 15 minutter
  8. legg en deigbolle på bordet, ha godt med mel på og kjevle ut til du har en stor tynn runding.
  9. Stek i en varm,tørr (uten smør/olje) stekepanne eller på en takke om du har det.
  10. Snu lefsa når den har fått bobler og begynner å få fin brunfarge under,1-2 min pr side ca.
  11. Legg dem på et kjøkkenhåndkle
  12. Klare til servering.
Spiselise http://www.spiselise.no/
Oppskrift på Hjemmelaget Tacokrydder

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar