Sjokolade og havrekuler på 20 minutter

Disse godbitene lagde jeg og mine venninner mange ganger når vi var barn. Vi hadde ikke så lett tilgang på godis og penger i den tiden så når vi hadde lyst på noe søtt og godt så lagde vi disse. Ingrediensene er noe stort sett alle foreldre hadde i skapet den gangen, og det tror jeg de fleste har den dag i dag. Disse er jo så enkle og lage at her kan barna klare det fint selv, utrolig raskt går det også så disse er jo perfekte å lage om du skulle få uventet kaffe besøk 🙂

Du trenger:

  • 60 gram melis
  • 70-90 gram havregryn
  • 1,5-2 ss Kakao pulver
  • 60-70 gram smeltet smør

Slik gjør du:

  1. Bland det tørre godt i en bolle
  2. tilsett smeltet smør og rør godt i sammen, blir den for våt kan du tilsette litt mere melis, og blir den for tørr litt mere smør. Deigen skal  være bare litt klissete, slik at grynene henger sammen.
  3. Lag kuler med en ts  og fingere, sett på et brett kledd med bakepapir
  4. Sett brettet i fryseren i 15-20 minutter før de er klare til servering.
  5. Oppbevares kaldt
  6. Nydelige til kaffen eller som en fortjent liten snack

 

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar