Eplepai eple

Nydelige fylte epler med smuldre deig på toppen

Dette enkle men nydelige eplepai bakte eple smaker helt fantastisk sammen med vaniljeis og litt karamellsaus. Perfekt som dessert eller litt kos i høstmørket 🙂

 

12

3

Eplepai eple
Serves 4
Write a review
Print
Prep Time
40 min
Cook Time
30 min
Total Time
1 hr 50 min
Prep Time
40 min
Cook Time
30 min
Total Time
1 hr 50 min
Ingredienser
  1. 5 granny smith epler, eller andre litt syrlige fast epler.
  2. 1 ts maizen (gul pakke)
  3. 1 ss varmt vann
  4. 1 ts kanel
  5. 100 gram sukker
  6. 1 ts vanilje ekstrakt
  7. 50 gram smør
  8. 50 gram hvetemel
  9. 1 ss sukker
Slik gjør du
  1. Stekeovnen settes på 180-190 grader
  2. Kutt og skrell 1 eple i små biter (ikke mikroskopiske biter)
  3. Bland maizena og varmt vann i en kopp, rør rundt og la stå.
  4. Varm en panne på middels til nest høy varme.
  5. Tilsett eplebiter, 100 g sukker, kanel og maizenablandingen (rør i den før du tilsetter i pannen)
  6. Kok mens du rører i 5 minutter
  7. Ta pannen av varmen, skru platen ned til det laveste. Ikke sett tilbake pannen før varmen har roet seg litt.
  8. la koke på laveste varme i 5 minutter, rør av og til forsiktig.
  9. Ta pannen av platen og tilsett vanilje ekstrakten, rør godt og la stå til i 15 -20 minutter.
  10. Lag klar smuldredeigen, ha smør, mel og 1 ss sukker i en bolle og smuldre smøret inn i melet til du har en smuldrete konsistens med små klumper.
  11. Kutt av bunnen av eplet og lag så stort hulrom du klarer uten å ødelegge eller lage hull i vegger og gulv.
  12. Tilsett så eplefyll i hulrommet, avslutt med et godt lag smuldredeig på toppen.
  13. Stekes på 180-190 grader, midt i ovnen, i 25-30 minutter, til deigen er gylden brun og eplet er mørt.
  14. Du kan steke dem på en plate med bakepapir under, eller i en liten skål som jeg har gjort her.
  15. Serveres varme eller lunkne med vaniljeis og litt karamellsaus.
  16. Kjempegodt 🙂
Spiselise http://www.spiselise.no/

1 Trackback / Pingback

  1. Nydelig Eplekake – Spiselise

Legg inn en kommentar