Rice Crisp godbiter

Rice Crisp godbiter er kjempesøte og enkle å lage. Disse lager vi 1-2 ganger i året og ungene synes de er kjempegode og gøye å lage.

12345

 

 

Ricecrisp snack
Write a review
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
30 min
Total Time
1 hr 40 min
Prep Time
15 min
Cook Time
30 min
Total Time
1 hr 40 min
Du trenger
  1. 140 gram marshmallows
  2. 75 gram rice crisps
  3. 1,5 ss smør
  4. Vanilje essens om du ønsker (1/2ts)
  5. Valgfri kakepynt/ strøssel
  6. Sjokolade til pynt
Slik gjør du
  1. Ha marshmallow og smør i en bolle, smelt marshmallow og smør i mikrobølgeovnen eller over vannbad. Rør det godt i sammen.
  2. Tilsett ricecrisp og bland godt med en slikkepott eller tresleiv som du har smurt inn med smør.
  3. Smør en panne eller dyp form og trykk ned rice crispen, bruk hender smurt inn med smør eller et bakepapir til å trykke det sammen. Ca 1 -2 cm tykkelse.
  4. Sett i kjøleskapet 30 minutter til de er kalde.
  5. Bruk en form eller kniv smurt med smør til å kutte ut figurer og former.
Tips
  1. Hvis du legger noe flatt over formen før du presser så gjør det ikke så vondt i hånda.
  2. Hvis du vil ha dem på pinne dypper du pinnen i litt smeltet sjokolade før du stikker den inn i kaken.
  3. Sett kjølig 10 minutter før du pynter de med smeltet sjokolade og kakepynt. Sett kjølig. Sjokoladen hadde jeg i en sprøytepose for å lettere få det på kaken. Så smurte jeg det ut med en liten kniv før jeg tok på kakestrøssel.
  4. Du kan også spise de som de er uten pynt og sjokolade.
  5. Best samme dagen, oppbevares maks to dager i lufttett boks i romtemperatur. Noe lenger i kjøleskap.
  6. Du kan også fryse dem i opptil 6 uker. Frys med mellomleggspapir.
Spiselise http://www.spiselise.no/
Tidligere utgaver laget av barna 🙂

DSC_0076

DSC_0084

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar