Fylt olivenbrød

Italienerne lager deilige brød med olivenolje som gir god smak og fyldig konsistens. Så tilsetter man ønsket smak inni brødet. Man kan bruke soltørkede tomater, chorizo pølse, små biter av salami, pepperoni, ost, løk, hvitløk, hakkede oliven, urter osv.  Dette brødet smaker aller best når det serveres rett fra ovnen, men det holder seg fint i 1-2 dager og smaker godt da også 🙂

123

 

 

Fylt olivenbrød
Stekes midt i ovnen på 200 grader i 35-40 minutter
Write a review
Print
Prep Time
2 hr 10 min
Cook Time
40 min
Total Time
3 hr 30 min
Prep Time
2 hr 10 min
Cook Time
40 min
Total Time
3 hr 30 min
Til 1 brød trenger du
  1. 370 gram hvetemel
  2. 1/2 pose tørr gjær
  3. 1/2 ts salt
  4. 1 ts tørket oregano
  5. 4 ss Extra virgin olivenolje
  6. 2,25 dl lunkent vann
Fyll
  1. Her kan du selv velge, jeg brukte hvitløk, tørket tomat og chorizo pølse og 1 ts olivenolje. ( angrer på at jeg ikke puttet ost inni )
Slik gjør du
  1. Bland alt det tørre i en bolle
  2. Lag en fordypning i melet og tilsett 2,5 ss olivenolje og lunkent vann, bland i sammen til du får en fast deig.
  3. Ha deigen over på et melete bord og elt deigen i 5 minutter til den blir jevn og glatt.
  4. Form deigen til en kule, ha resten av olivenoljen over i bollen, ha deigen oppi og snurr den rundt til hele er dekket av olje.
  5. Sett deigen til heving under en plastikkpose. La heve til dobbel størrelse (45-60 min)
  6. Når deigen er ferdig hevet har du den ut på bordet og elter den i 2 minutter.
  7. Kjevle deigen ut til et rektangel på 20*30 cm.
  8. Strø på ønsket fyll over hele deigen
  9. Rull deigen fra langsiden til en pølse, bruk litt vann i skjøtekanten. Husk å rulle tett, her rullet jeg litt for løst og får dermed en luftlomme inni brødet som ikke skulle vært der.
  10. Ha pølsen over på et brett med bakepapir, form til en runding og knip igjen endene.
  11. La heve i 30 minutter
  12. Smør med litt olivenolje
  13. Stekes midt i ovnen på 200 grader i 35-40 minutter
  14. Avkjøles på rist
Spiselise http://www.spiselise.no/

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar