Hjemmelaget Mozzarella Ost

Ikke visste jeg at det var så enkelt å lage sin egen Mozzarella ost. Jeg var så heldig å få en kjapp innføring i faget av faren til min beste venninne, og i dag har jeg laget Mozzarella ost. Det var både kjapt og enkelt og nå gleder jeg meg veldig til å smake på den 🙂 For å lage ost må du ha noe som heter Osteløpe som selges på Apoteket , eller du kan bruke noe som heter Vegetable rennet tablets som du kan kjøpe her på Cheesemaking.com. Jeg brukte en av disse tablettene i denne oppskriften.2

 

IMG_5112

IMG_5116

4

Hjemmelaget Mozzarella på hjemmelaget Panne Pizza 🙂 Og med litt revet Cheddar ost 🙂

IMG_5156

IMG_5155

Hjemmelaget Mozarella ost
Gir ca 500 gram Mozzarella ost
Write a review
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
30 min
Total Time
1 hr 40 min
Prep Time
5 min
Cook Time
30 min
Total Time
1 hr 40 min
Du trenger
  1. 4 Liter Hel melk - ( får du tak i økologisk eller fersk melk fra Kua er det enda bedre)
  2. 1 tablett rennet - Blandes ut i et halvfult glass med vann (eller 2 ml osteløpe)
  3. 1,5 ts sitronsyre ( kjøpes på daglivarer)
  4. 1 ts salt ( uten jod)
  5. Termometer til mat
  6. Gassklut og en spagetti sil
Slik gjør du
  1. Ha melk i en gryte og sett på laveste varme - ha oppi termometer
  2. Når melken er 13 grader tilsetter du sitronsyren og rører godt.
  3. Varm opp til 33 grader, rør jevnlig
  4. Når melken er 33 grader tilsetter du rennet tablett blandet ut i vann. Viktig at den er rørt godt inn i vannet. Sett gryten til siden.
  5. Rør godt i 1 minutt, la det så stå i 5-10 minutter, temperaturen skal ligge på rundt 33 grader. Du vil nå se at melken skiller seg i gryten.
  6. Bruk en kniv og kutt inn i massen på kryss og tvers
  7. Varm opp til 40 grader.
  8. Ta gryten av platen og bruk en hullsleiv til å ta massen over i spagetti silen som du har kledd med en gass klut.
  9. Når all massen er tatt over løfter du kantene på kluten så du får en pose med ostemasse.
  10. klem på posen over vasken så du får ut mest mulig av væsken.
  11. Ha massen over i en bolle og sett i mikroen i 1 minutt. ( jeg har mikroen på full styrke ,800 w)
  12. Kna og dra litt i massen. Nå kan du tilsette saltet i den, kna det godt inn.
  13. Ha massen 30 sekunder i mikroen, ta ut og kna og dra i den et minutt.
  14. Ha den 30 sekunder til i mikroen.
  15. ostemassen skal nå være elastisk og blank
  16. Form til 3 runde baller, legg de litt i kaldt vann så de får kjølt seg ned.
  17. Pakk ballene i gladpack og oppbevar på benken 1 dag for best smak, men den kan brukes med engang også om du ikke vil vente.
  18. Kan oppbevares i kjøleskap ca 1 uke.
  19. Osten kan også fryses ned, og da blir den lettere og rive hvis du vil lage revet Moz
  20. Tusen Takk til Arne for oppskrift og fremgangsmåte 🙂
Tips
  1. Det er flere som har spurt hva de skal gjøre om de ikke har mikrobølge ovn, da kan du prøve følgende: kok opp vann og ha over i en bolle, når vannet er rundt 80 grader legger du i ostemassen i ca 1 minutt eller til du ser at osten begynner å smelte i sammen, ta den ut, og kna og dra litt i den, gjenta prosessen to ganger til men ha massen ca 30 sekunder i vannet 🙂
Spiselise http://www.spiselise.no/
#ost #hjemmelagetost #mozarellaost

8 Comments

    • Hmm du har brukt alle ingredienser ? Veldig rart at den ikke skiller seg om du har fulgt oppskrift å brukt riktige ingredienser …

1 Trackback / Pingback

  1. Italiensk pizza stekt på pizzastål – Knallgodt

Legg inn en kommentar