Ostefylt Kylling snurret i Parma skinke

Parmaskinke er veldig godt, spesielt når du snurrer den rundt kyllingen 🙂 Visste du at parmaskinken med kronemerket på betyr at skinken er lagret i minst 12 måneder, og kun de beste skinkene brennmerkes med denne kronen og selges som parmaskinke.

Her får du oppskrift på Ostefylt kylling snurret i Proscutto di parma skinke servert med aspargestopper og Amandine poteter.

Du trenger: 

  • 1 kyllingfilet pr person
  • 4-5 små poteter pr person
  • aspargestopper
  • 2 – 2,5 Ridderheims parmaskinke skiver pr kyllingfilet
  • Fersk mozerella og revet mozerella
  • 1 fedd hvitløk
  • Litt ruccola salat
  • olje, salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Forvarm stekeovnen til 220 grader
  2. Kok potetene i 5 minutter, slå av vannet og sett til side
  3. ha kyllingfilet på bordet og brett ut vingeflippen
  4. legg ostefylling i midten av kyllingfileten og brett vingeflippen tilbake over osten. Ha gjerne på litt salt og pepper før du bretter den.
  5. Legg to parmaskinke skiver ved siden av hverandre med litt overlapping.
  6. Legg kyllngfileten i den ene lang enden og rull parmaskinken rundt kyllingfileten. Pass på at den er godt pakket inn.
  7. Stek så kyllingfileten i stekepannen på nest høyeste varme i 3 -4 minutter pr side.
  8. Ha kyllingfileten over i en ildfast form på den ene siden, legg potetene på andre siden av formet, del potetene i to om de ikke er bitte små.
  9. Ha salt, pepper og hakket hvitøk over potetene og litt olje.
  10. Sett midt i stekeovnene i ca 20 minutter, når det er 10 minutter igjen av steketiden tar du pannen ut og tilsetter aspargestoppene.
  11. Sjekk at kyllingen er gjennomstekt ved å kutte i den tykkeste delen, skulle den ikke være klar så stek noen få minutter til.
  12. Ha litt ruccolasalat og to kuler mozarella med litt pepper på tallerken før du legger opp kylling, potet og asparges.
  13. Server gjerne med litt fløtesaus, her glemte jeg sausen, maten ble bra men ikke perfekt pga det. Hadde litt olivenolje over potetene for å få litt saus 🙂

1c

2c

#ridderheimsparmaskinke #parmaskinkeogkylling #kylling #prosciuttodiparma

Vær den første til å kommentere

Legg inn en kommentar